Τελευταία Νέα

Η καινοτομία της Δανίας με δύο νησιά αιολικής ενέργειας – Το σχέδιο για σταθμούς σε Βαλτική και Βόρεια Θάλασσα

Η καινοτομία της Δανίας με δύο νησιά αιολικής ενέργειας – Το σχέδιο για σταθμούς σε Βαλτική και Βόρεια Θάλασσα
Η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να ξεκινήσει συζητήσεις με Ολλανδία και Πολωνία

Νέα δεδομένα αρχίζουν να διαμορφώνονται στον τομέα των ΑΠΕ διεθνώς. Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Δανίας παρουσίασε ένα σχέδιο για δύο νέες προτάσεις για την δημιουργία δύο ενεργειακών νησιών που θα συνδέονται με τους υπεράκτιους αιολικούς σταθμούς σε Βαλτική και Βόρεια Θάλασσα.
Στόχος της Κοπεγχάγης είναι να καταστεί η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τέτοια νησιά και να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπολοίπους. . Κάθε νησί θα έχει δυναμικότητα τουλάχιστον 2 GW, αρκετή για να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια τα 4 από τα 5,8 εκατομμύρια νοικοκυριά της χώρας.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Nicolai Wammen τόνισε ότι: «Η κρίση της κορώνας είναι σοβαρή και η ανάγκη της ανάπτυξης ακόμη μεγαλύτερη. Η εξέλιξη πρέπει να είναι πράσινη και οικονομική. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε καθώς χτίζουμε. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα ένα σχέδιο που δημιουργεί τα θεμέλια για χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε αλλαγές που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη Δανία. Όχι μόνο τώρα και εδώ ή το 2030, αλλά στο μέλλον».
Θέτοντας το σχέδιο σε τροχιά υλοποίησης, η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να ξεκινήσει συζητήσεις με Ολλανδία και Πολωνία – σε Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα αντίστοιχα – σχετικά με την σύνδεση των δύο αυτών ενεργειακών κόμβων με τις χώρες αυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης