Τελευταία Νέα

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα το α' τρίμηνο του 2020

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα το α' τρίμηνο του 2020
Στο 30,5% το ποσοστό της αιολικής ενέργειας και στο 30,6% του φυσικού αερίου

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερη από την παραγωγή ορυκτών καυσίμων για πρώτη φορά το πρώτο τρίμηνο του 2020, με την αιολική ενέργεια να παρέχει σχεδόν τόσο ηλεκτρική ενέργεια όσο το φυσικό αέριο.
Η καθαρή ισχύς αντιπροσώπευε πάνω από το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, με τον άνεμο να παρέχει 30,5% και το φυσικό αέριο 30,6%, ανέφερε η τριμηνιαία έκθεση του Electric Insights Q1.
Τα αιολικά πάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου λειτουργούσαν πάντα με παράγοντες υψηλής χωρητικότητας.Τον Φεβρουάριο κατά μέσο όρο 50% για την ξηρά και 60% για τα υπεράκτια, δήλωσε η Drax Electric Insights.
«Αυτό ήταν σημαντικά υψηλότερο από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με ορυκτά καύσιμα - 34% για το φυσικό αέριο και μόλις 17% για τον άνθρακα - και υψηλότερο ακόμη και από τον στόλο πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας (59%)», ανέφερε η έκθεση. Η βιομάζα απέδωσε 6,7% της κατανάλωσης, ηλιακή 2,6% και υδροηλεκτρική 2%, δήλωσε η Electric Insights.
Ωστόσο, η συμβολή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν το Western Link - που συνδέει τη Σκωτία, την Ουαλία και την Αγγλία - λειτουργούσε κανονικά. Το υποθαλάσσιο καλώδιο ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών λειτούργησε πλήρως τον Δεκέμβριο, αλλά υπέστη μη προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας μεταξύ 10 Ιανουαρίου και 8 Φεβρουαρίου, η οποία επηρέασε περίπου 2,2 GW αιολικών πάρκων ή το 10% της αιολικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης