Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επέκταση της Total στην αγορά ενέργειας της Ισπανίας - Εξαγορά μεγάλου χαρτοφυλάκιου πελατών από την EDP

Επέκταση της Total στην αγορά ενέργειας της Ισπανίας - Εξαγορά μεγάλου χαρτοφυλάκιου πελατών από την EDP
Η συμφωνία ευθυγραμμίζεται με την στρατηγική της Total να επεκταθεί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Όλο και διευρύνεται η θέση της Total στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ισπανία. Ειδικότερα, πρόσφατή κίνησή της η απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Energías de Portugal με 2,5 εκατομμύρια πελάτες B2C και δύο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με αέριο, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 850 MW.

Η συμφωνία ευθυγραμμίζεται με την στρατηγική της Total να επεκταθεί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καθώς ενεργειακοί κολοσσοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πιέσεις να μειώσουν την έκθεσή τους στα ορυκτά καύσιμα και να πολλαπλασιάσουν τις δραστηριότητες μειωμένης χρήσης άνθρακα στα χαρτοφυλάκιά τους, σύμφωνα με το Reuters.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα που επιτρέπει στην Total να γίνει ένας από τους βασικούς παράγοντες στην αγορά ενέργειας στην Ισπανία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα από τις εισαγωγές LNG ως την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και φυσικό αέριο. Φιλοδοξία μας είναι είναι να μπορούμε να προσφέρουμε μια ανταγωνιστική προσφορά από τις παραγωγές μας στους Ισπανούς καταναλωτές, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή και εμπορική τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε στη Γαλλία από την Total Direct Energie και στο Βέλγιο από την Lampiris» τόνισε χαρακτηριστικά ο Patrick Pouyanné, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού κολοσσού.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Αυτή η συναλλαγή είναι απόλυτα συνεπής με τη στρατηγική του Ομίλου για κερδοφόρα ανάπτυξη σε ολόκληρη την αλυσίδα ηλεκτρικής ενέργειας φυσικού αερίου και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη. Εντάσσεται στην νέα μας φιλοδοξία για Καθαρή Μηδενική Εκπομπή έως το 2050».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης