Πετρέλαιο

Oλική επαναφορά για το πετρέλαιο - Πάνω από τα 30 δολ/βαρέλι το crude

Oλική επαναφορά για το πετρέλαιο - Πάνω από τα 30 δολ/βαρέλι το crude
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση των αποθεμάτων αργού κατά περίπου 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους

Στα επίπεδα των 30 δολαρίων για το αργό πετρέλαιο σήμερα (18/5)  καθώς η αύξηση της  ζήτησης  αργού στην Κίνα μετά τη χαλάρωση των μέτρων για την επιδημία του κορωνοϊού, ενισχύει τις ελπίδες ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά μπορεί να αρχίσει να εξασθενεί.
Ειδικότερα, το Brent σημειώνει άνοδο 3,26% στα 33,56 δολ/βαρέλι και το crude (WTI) ενισχύεται κατά 4,49% στα 30,75 δολ/βαρέλι.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι τα αποθέματα ενδέχεται να μειώνονται

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση των αποθεμάτων αργού κατά περίπου 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν για πρώτη φορά σε 15 εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.
Οι περικοπές παραγωγής θα ενισχύσουν την τάση για χαμηλότερα αποθέματα, αλλά το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ είναι απίθανο να δει σημαντικά κέρδη.

"Το αργό πετρέλαιο WTI θα αγωνιστεί να σπάσει  το φράγμα πάνω από το επίπεδο των 30 δολαρίων έως ότου βελτιωθούν τόσο οι οικονομικές προοπτικές για τις ΗΠΑ όσο και μερικοί από τους κινδύνους", δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στο OANDA.

Από την πλευρά της παραγωγής, ο ΟΠΕΚ και οι συνδεδεμένοι παραγωγοί - γνωστοί ως ΟΠΕΚ + - είχαν ήδη συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 10 εκατομμύρια bpd πριν η Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα επεκτείνει τις προγραμματισμένες μειώσεις της για τον Ιούνιο, δεσμευόμενη να μειώσει την προσφορά κατά περίπου 5 εκατομμύρια bpd.
Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, μείωσε τον όγκο αργού που θα προμηθεύσει τουλάχιστον τρεις αγοραστές στην Ασία έως και 30% για τον Ιούνιο όπως έγινε γνωστό την  Πέμπτη.
Ο ΟΠΕΚ + τώρα θέλει να επεκτείνει τις συνολικές περικοπές παραγωγής μετά τον Μάιο και τον Ιούνιο κάτι το οποίο θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης