Διεθνή

Στα άκρα οι διπλωματικές σχέσεις Γερμανίας - Ρωσίας - Το Κρεμλίνο πίσω από το χακάρισμα των email της Merkel

Στα άκρα οι διπλωματικές σχέσεις Γερμανίας - Ρωσίας - Το Κρεμλίνο πίσω από το χακάρισμα των email της Merkel
Υπάρχουν τόσο σημαντικές ενδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις χακάρουν τους λογαριασμούς μας, ανέφερε η Merkel
Υπάρχουν «αδιάσειστα στοιχεία» ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση hackers του 2015 στα email της.
Αυτό ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δηλώνοντας την απογοήτευσή της για τις ενέργειες της Ρωσίας.
"Μπορώ να πω ειλικρινά ότι με πονάει.
Κάθε μέρα προσπαθώ να οικοδομήσω μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία και από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τόσο σημαντικές ενδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις χακάρουν τους λογαριασμούς μας", ανέφερε στο Bundestag.
Το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU της Ρωσίας καθοδήγησε την επιχείρηση το 2015 για να αποκτήσει πρόσβαση των email της Merkel.
Από τότε η Μόσχα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και είπε ότι η Merkel "θα συνεχίσει να προσπαθεί να βελτιώσει τους δεσμούς με τη Ρωσία, αλλά η επίθεση δεν το κάνει πιο εύκολο".
Για χρόνια, υπήρχαν ανησυχίες για κατασκοπεία όχι μόνο μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, αλλά μάλλον μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας.
Το 2013, η κατασκοπεία μεταξύ των δύο χωρών αποκαλύφθηκε και οι Γερμανοί δημοσιογράφοι κάλεσαν τους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Google και το Yahoo λόγω της υποκλοπής της NSA.
Μέχρι το 2014, αποκαλύφθηκαν περισσότερα στοιχεία για τις κατασκοπείες της NSA μέσω της δημοσίευσης μυστικών εγγράφων από τον πληροφοριοδότη της NSA, Edward Snowden.
Αυτό οδήγησε τους Γερμανούς αξιωματούχους να ζητήσουν έρευνα για το θέμα.
Το 2017, επιδεινώθηκε η κατασκοπεία, καθώς αποδείχθηκε ότι η Γερμανία κατασκοπεύει πολλούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον και βασικούς επιχειρηματικούς στόχους των ΗΠΑ.
Καθώς η Merkel εξέφρασε τις απογοητεύσεις της σχετικά με τις ρωσικές επιθέσεις, λέγοντας ότι έχει αποδείξεις για την κατασκοπεία, ωστόσο, δεν γίνεται αναφορά στη μάχη κατασκοπείας μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας.
Image

www.worldenergyews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης