Νέο ενεργειακό «χτύπημα» της Iberdrola με την αγορά δύο χερσαίων αιολικών πάρκων στην Σκωτία

Νέο ενεργειακό «χτύπημα» της Iberdrola με την αγορά δύο χερσαίων αιολικών πάρκων στην Σκωτία
Η επένδυση αγγίζει τα 190 εκατ. ευρώ

Όλο και περισσότερο διευρύνει το ενεργειακό της αποτύπωμα διεθνώς η Iberdrola, στο πλαίσι της δέσμευσή της για επενδύσεις ύψους 10 δις. ευρώ.
Νέα κίνησή της, η αγορά δύο χερσαίων αιολικών πάρκων στη Σκωτία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 165 MW και των οποίων η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επένδυση περίπου 190 εκατομμυρίων ευρώ.
Χάρη σε αυτήν τη συναλλαγή, η θυγατρική της Iberdrola στο Ηνωμένο Βασίλειο, ScottishPower, θα είναι σε θέση να αναπτύξει το τρίτο μεγαλύτερο αιολικό συγκρότημά της στη χώρα, με 220 MW χωρητικότητας, δεδομένου ότι, στα 165 MW που αποκτήθηκαν τώρα, θα προσθέσει 55 MW από ένα άλλο γειτονικό πάρκο που ήδη προωθούσε και επανενεργοποιεί. Αυτός ο θύλακας, του οποίου η ανάπτυξη απαιτεί παγκόσμια επένδυση περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι σε θέση να παρέχει πράσινη ενέργεια σε σχεδόν 135.000 σπίτια.
Μέσω αυτής της επιχείρησης η ScottishPower συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της ως η πρώτη 100% εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου και ο όμιλος συνεχίζει να συμβάλλει στους φιλόδοξους στόχους του Ηνωμένου Βασιλείου για την απαλλαγή από τον άνθρακα.

Από την πλευρά του, ο CEO της εταιρείας, Ignacio Galán υπογράμμισε ότι: «Είναι σημαντικό η ανάκαμψη να είναι σύμφωνη με τους κλιματικούς στόχους. Όπως δείχνει η σημερινή ανακοίνωση, εταιρείες όπως η δική μας παραμένουν αφοσιωμένες σε καθαρές ενεργειακές επενδύσεις που προάγουν την ποιοτική απασχόληση και οδηγούν την ενεργειακή μετάβαση».
Στη συνέχεια επεσήμανε ότι, «καθώς ξεπερνάμε την κρίση του ιού, οι επενδύσεις σε καθαρές υποδομές, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και των οποίων οι χρόνοι παράδοσης είναι σύντομοι, προσφέρουν άμεσα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης