Πετρέλαιο

Σταθεροποιούνται οι τιμές πετρελαίου - Στο +1,50% στα 25,67 δολ. ανά βαρέλι το crude

Σταθεροποιούνται οι τιμές πετρελαίου - Στο +1,50% στα 25,67 δολ. ανά βαρέλι το crude
Ο ΟΠΕΚ αναμένει αυτό το τρίμηνο να δει μεγαλύτερη πτώση της ζήτησης και μείωσε τις προβλέψεις της για το δεύτερο τρίμηνο κατά 5,4 εκατομμύρια bpd

Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζουν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, δεδομένου ότι η σταδιακή άρση των μέτρων στην παγκόσμια αγορά, είναι στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,44% στα 29,61 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +1,50% στα 25,67 δολ. ανά βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ βλέπει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να υποχωρεί κατά 9,07 εκατομμύρια bpd

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει το 2020 με το Brent να φθάνει σε χαμηλό 21 ετών των 15,98 δολαρίων το βαρέλι στις 22 Απριλίου.
Για να αντιμετωπίσει τη μείωση, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν σε περικοπές ρεκόρ της προσφοράς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες δήλωσαν ότι θα αντλήσουν λιγότερα. Ο ΟΠΕΚ είπε ότι αυτά τα μέτρα βοηθούν ήδη.
«Οι ταχείες προσαρμογές του εφοδιασμού για την αντιμετώπιση της τρέχουσας οξείας ανισορροπίας στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν θετική ανταπόκριση, με την αναδιάρθρωση να αναμένεται να αυξηθεί ταχύτερα τα επόμενα τρίμηνα», ανέφερε ο ΟΠΕΚ στην έκθεση.
Το πετρέλαιο έχει ανακάμψει στα 30 $ το βαρέλι από τα χαμηλά του περασμένου μήνα και διατηρήθηκε το προηγούμενο κέρδος μετά την κυκλοφορία των στοιχείων.
Ο ΟΠΕΚ αναμένει αυτό το τρίμηνο να δει μεγαλύτερη πτώση της ζήτησης και μείωσε τις προβλέψεις της για το δεύτερο τρίμηνο κατά 5,4 εκατομμύρια bpd.
Παραμένουν προβλήματα στην κατανάλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τη Νότια Κορέα, ανέφερε ο ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης