Πετρέλαιο

Παρότρυνση της Σαουδικής Αραβίας στα μέλη του OPEC+ για μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Παρότρυνση της Σαουδικής Αραβίας στα μέλη του OPEC+ για μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Στόχος η εξασφάλιση ισορροπίας και σταθερότητας

Το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας προέτρεψε τις χώρες του ΟΠΕΚ + να μειώσουν περαιτέρω τα ποσοστά παραγωγής πετρελαίου για να αποκαταστήσουν την ισορροπία στις παγκόσμιες αγορές αργού, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (SPA).

Eιδικότερα, το «υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε την προσπάθεια του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας να υποστηρίξει τη σταθερότητα των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου. Οι πρωτοβουλίες του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στοχεύουν στο να παροτρύνουν τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ + και άλλες χώρες παραγωγής να συμμορφωθούν με τους μειωμένους συντελεστές και να μειώσουν την παραγωγή προκειμένου να συμβάλουν στην αποκατάσταση της επιθυμητής ισορροπίας των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός και οι σύμμαχοί του αποφάσισαν τον Απρίλιο να μειώσουν την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) για το Μάιο και τον Ιούνιο, μια μείωση ρεκόρ, ως απόκριση της πτώσης 30% της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων που προκλήθηκε από τον κορωνοιό.

Τέλος, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε τις περασμένες μέρες ότι μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο bpd τον επόμενο μήνα - ισοδύναμη με το 1% της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου - μειώνοντας τη συνολική παραγωγή στα 7,5 εκατομμύρια bpd, προσεγγίζοντας σχεδόν το 40% από τον Απρίλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης