Πετρέλαιο

Κατά 25% μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Saudi Aramco

Κατά 25% μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Saudi Aramco
Η Aramco δήλωσε ότι θα πληρώσει μέρισμα 18,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, παρά την πτώση των κερδών

Κατά 25% υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Saudi Aramco το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από φόρους στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, από τα 83,29 δισ. πριν από ένα χρόνο.
Αυτό «αντανακλούσε κυρίως τις χαμηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου , καθώς και τα μειωμένα περιθώρια διύλισης και απώλειες από την επανεκτίμηση των αποθεμάτων».

Η Aramco δήλωσε ότι θα πληρώσει μέρισμα 18,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, παρά την πτώση των κερδών.
Η εταιρεία είχε δεσμευτεί να εκδώσει μέρισμα 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για πέντε χρόνια ως μέρος της προώθησής της στους επενδυτές.
Παράλληλα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Amin Nasse υπογράμμισε ότι: «Η κρίση του Covid-19 είναι σε αντίθεση με οτιδήποτε έχει βιώσει ο κόσμος στην πρόσφατη ιστορία και προσαρμοζόμαστε σε ένα πολύ περίπλοκο και ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Η Aramco έχει επιδείξει ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια των οικονομικών κύκλων και έχει μια απαράμιλλη θέση λόγω ενός ισχυρού ισολογισμού και μιας δομής χαμηλού κόστους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης