Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

BP: Ανάληψη μελέτης σκοπιμότητας για την παραγωγή υδρογόνου από αιολική και ηλιακή ενέργεια στην Αυστραλία

BP: Ανάληψη μελέτης σκοπιμότητας για την παραγωγή υδρογόνου από αιολική και ηλιακή ενέργεια στην Αυστραλία
Η Δυτική Αυστραλία επιλέχθηκε ως μελέτη περίπτωσης, λόγω, του τεράστιου δυναμικού σε αιολικούς και ηλιακούς πόρους που διαθέτει

Την ανάληψη διενέργειας μελέτης σκοπιμότητας ανέλαβε η BP για την παραγωγή υδρογόνου χρησιμοποιώντας αιολική και ηλιακή ενέργεια στη Δυτική Αυστραλία, κερδίζοντας σε σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, η αυστραλέζικη υπηρεσία ανανεώσιμης ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει 1,7 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας εκ του συνολικού κόστους 4.4 εκατ δολαρίων για την μελέτη, στα πλαίσια των προσπαθειών της κυβέρνησης να καταστήσει την χώρα κυρίαρχο παίκτη στην παραγωγή υδρογόνου μέχρι το 2030.

Η Δυτική Αυστραλία επιλέχθηκε ως μελέτη περίπτωσης, λόγω, του τεράστιου δυναμικού σε αιολικούς και ηλιακούς πόρους που διαθέτει, των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της γειτνίασης με μεγάλες αγορές για πράσινο υδρογόνο”, ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής λειτουργίας της BP για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού Frederic Baudry.

Ο Dev Sanyal, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος φυσικού αερίου και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της BP, πρόσθεσε ότι το πράσινο υδρογόνο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ατζέντα του καθαρού μηδενικού και στην «περαιτέρω ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τη φιλοδοξία της εταιρείας να υποστηρίξει την ατζέντα της ανθρακοποίησης στον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης