Χρηματιστήριο & Αγορές

Ο Nasdaq μηδένισε τις απώλειες του 2020 - Οι Σαουδάραβες ανέβασαν τις τιμές στην αγορά

Ο Nasdaq μηδένισε τις απώλειες του 2020 - Οι Σαουδάραβες ανέβασαν τις τιμές στην αγορά
Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στα 3,17 εκατομμύρια, μειωμένες ένανατι των 3,85 εκατ της προηγούμενης εβδομάδας
Ανοδικά η Wall σε ποσοστό υψηλότερο του 1% για τον DOW που υπερέβη τις 23.900 μονάδες και τον S&P τις 2880 μονάδες.
Και οι δύο δείκτες στην συνέχεια βρίσκονται στα όρια των 24.000 ο DOW και των 2900 μονάδων ο S&P.

Αντίστοιχα ο NASDAQ στις 8.956 μονάδες στο +1,16% μηδένισε τις ζημιές του 2020 και τώρα βρίσκεται κοντά στο φράγμα των 9000 μονάδων.
Στο +1,2% στις 10.730 μονάδες ο DAX.
Η άνοδος αποδίδεται σε αύξηση των τιμών πώλησης στο πετρέλαιο της Σ.Αραβίας και στις εξαγωγές της Κίνας που έφτασαν σε αύξηση το 3,5% τον Απρίλιο, που σημαίνει ότι ο ασιατικός γίγαντας γρηγορότερα βγαίνει από το πρόβλημα.
Οι ίδιοι οι Σαουδάραβες δεσμεύθηκαν ότι θα βοηθήσουν την αγορά και ότι ανεβάζουν τις τιμές πώλησης.
Παράλληλα τα νέα επιδόματα ανεργίας εμφανίζονται μικρότερα της προηγούμενης εβδομάδας, στα 22,6 εκατ μέχρι τώρα.

To πετρέλαιο βοηθάει την Wall


Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση από την κινεζική πλευρά πως οι εξαγωγές κατά τον Απρίλιο σημείωσαν αύξηση 3,5%, ενώ αναμενόταν πτώση που θα ξεπερνούσε το 15%, ύστερα από πτώση κατά 6,6% τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +6,29% στα 31,59 δολ/βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +10,21%, στα 26,44 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται εν μέρει στις υψηλότερες εξαγωγές ιατρικού εξοπλισμού, παραδοσιακών κινεζικών φαρμάκων και υφασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των μασκών. Η αύξηση των κινεζικών εξαγωγών δίνει την αίσθηση σταθεροποίησης στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, δημιουργώντας αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το Bloomberg, ορισμένα σημάδια χαλάρωσης των εντάσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ ενδέχεται επίσης να παρέχουν άνοδο στις τιμές του αργού. Επίσης, ο Αμερικάνος εμπορικός διαπραγματευτής Robert Lightihizer και ο ομόλογός του Liu He αναμένεται να έχουν μια τηλεφωνική κλήση για να συζητήσουν την πρόοδο στην προκειμένη φάση αλλά και ένα πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης