Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

P. Sorokin (Ρωσία): Στα 2-3 εκατ. βαρέλια ημερησίως η μειωμένη παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ

P. Sorokin (Ρωσία): Στα 2-3 εκατ. βαρέλια ημερησίως η μειωμένη παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ
Στους εξαντλημένους χώρους αποθήκευσης και την δύσκολη νέα συνθήκη των αγορών, οι αιτίες της νέας πραγματικότητας

Κατά 2-3 εκατ. βαρέλια ημερησίως θα μπορούσε να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας αποθήκευσης και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.
Αυτές ήταν οι χθεσινές (6/5) δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Pavel Sorokin στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Βλέπουμε ότι η πτώση της παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να κυμαίνεται από 2 έως 3 εκ. βαρέλια καθημερινά φέτος είτε λόγω εξάντλησης των αποθηκευτικών χώρων, είτε λόγω της μη προσαρμογής ορισμένων εταιρειών  να δουλέψουν υπό το καθεστώς των 30-35 δολ/βαρέλι. Και προφανώς δεν μπορεί να γίνει συζήτηση στα 20 δολ/βαρέλι» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Rystad Energy ανέμενε στα μέσα Απριλίου ότι η παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του 2020.
Παρά τις σημαντικές περικοπές της παραγωγής, όμως, η αγορά πετρελαίου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση και τις επόμενες λίγες εβδομάδες είναι πιθανό να σημειώσει περαιτέρω εξασθένιση.
«Τα υφιστάμενα προβλήματα δεν επιλύθηκαν ως διά μαγείας, η έλλειψη διαθέσιμων χώρων αποθήκευσης συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα, αν και ο κορεσμός τους έχει αναβληθεί για μερικές εβδομάδες, οπότε θα δούμε την επίδρασή τους στις τιμές σύντομα, καθώς οι συνθήκες στην αγορά θα δυσκολεύουν» είχε αναφέρει ο Per Magnus Nysveen, επικεφαλής αναλύσεων της Rystad Energy.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, τα παγκόσμια εμπορικά αποθέματα πετρελαίου θα μπορούσαν να αρχίσουν να μειώνονται το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, εάν οι χώρες αρχίσουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στο σύμφωνο του OPEC+ έχουν κίνητρα να μειώσουν την παραγωγή, επειδή η «ποινή» ελλείψει δράσεων είναι μια νέα κατάρρευση της αγοράς και κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό.
Τέλος, αναφερόμενος στο δυσάρεστο έργο της Ρωσίας να μειώσει κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως την παραγωγή της στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ +, είπε ότι η Μόσχα αναμένει να επιτύχει το «μέγιστο επίπεδο μείωσης το συντομότερο δυνατό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης