Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Έκρηξη απλήρωτων φόρων πριν τον κορονοϊό – Στο 1,6 δισ τα φρέσκα χρέη στο τέλος Φεβρουαρίου - Έρχεται υπερ-ρύθμιση

Έκρηξη απλήρωτων φόρων πριν τον κορονοϊό – Στο 1,6 δισ τα φρέσκα χρέη στο τέλος Φεβρουαρίου - Έρχεται υπερ-ρύθμιση
Ο Χρήστος Σταικούρας δέχεται εισηγήσεις για πακετάρισμα όλων των χρεών από τον κορωνοιό σε μία νέα υπερ - ρύθμιση που θα δώσει ανάσες στην αγορά
Στο ποσό του 1,6 δισ. ευρώ αυξήθηκαν στο τέλος Φεβρουαρίου τα απλήρωτα χρέη των  πολιτών προς την Εφορία, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο  για το που μπορεί να φτάσει αυτός ο λογαριασμός μετά το πέρας της κρίσης.
Το «μπουμ» στην οικονομία θα ξεκινήσει μετά τον Αύγουστο που θα ξεπαγώσουν οι πληρωμές των φόρων και μαζί με τις άλλες υποχρεώσεις που θα αρχίσουν να τρέχουν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους στο υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να βρουν λύσεις για να μην ξεφύγει η κατάσταση με τα χρέη.
Ο Χρήστος Σταικούρας δέχεται εισηγήσεις για πακετάρισμα όλων των χρεών από τον κορωνοιό σε μία νέα υπερ - ρύθμιση που θα δώσει ανάσες στην αγορά και θα καταστήσει βιώσιμη την εξόφληση αυτών των οφειλών.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τους απλήρωτους φόρους στο πρώτο δίμηνο του 2020 δείχνουν τα εξής:

*Οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 1,574 δις ευρώ στο πρώτο δίμηνο του έτους έναντι 597 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

* Παλαιές και νέες οφειλές διαμορφώθηκαν τον Φεβρουάριο στα 106,055 δις ευρώ από 106,150 δισ ευρώ τον Ιανουάριο.

* Η πανδημία βρήκε 1.268.819 φορολογούμενους υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και  «κλειδωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς .

* Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο περιορίστηκε σημαντικά από τα 4.121.641 ΑΦΜ τον Ιανουάριο σε 3.993.521 τον Φεβρουάριο.
Λόγω του κορωνοιού τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης έχουν «παγώσει» .


www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης