Ενέργεια

Enel: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από την κρίση του κορωνοϊού το πρώτο τρίμηνο - Αυξήθηκαν 6,6% τα έσοδα

Enel: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από την κρίση του κορωνοϊού το πρώτο τρίμηνο - Αυξήθηκαν 6,6% τα έσοδα
Το καθαρό χρέος αυξήθηκε σε 47 δισεκατομμύρια ευρώ από 45 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του έτους, εν μέρει λόγω των επενδύσεων
Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ιταλίας Enel δεν υπέστη σημαντική επίδραση από την κρίση του κορωνοϊού το πρώτο τρίμηνο, προσθέτοντας την Τετάρτη 6.5.2020 ότι τα βασικά κέρδη της είχαν αυξηθεί περισσότερο από τις προβλέψεις.
Ωστόσο, η Enel είπε ότι παρακολουθεί συνεχώς την κρίση για να εκτιμήσει καλύτερα τυχόν πιθανές επιπτώσεις και να τα μετριάσει εάν χρειαστεί μέσω σχεδίων έκτακτης ανάγκης και δράσης.

Η Enel, η οποία είναι επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ευρώπης, έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων από την πανδημία προκειμένου να εξασφαλίσει πλήρη συνέχεια της παροχής υπηρεσιών σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

«Ο αντίκτυπος στο πρώτο τρίμηνο είναι περιορισμένος και επιπλέον διαχειρίσιμος», δήλωσε ο CFO Alberto De Paoli σε τηλεδιάσκεψη.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Ιταλία υπήρξε ένα από τα πιο θανατηφόρα παγκοσμίως και αναμένεται να βυθίσει την ήδη εύθραυστη ιταλική οικονομία στη χειρότερη ύφεση της σε 75 χρόνια.

Η Enel ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα έσοδα της το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 6,4% στα 4,741 δισεκατομμύρια ευρώ με πρωταγωνιστές την πράσινη ενέργεια, τα καταστήματα λιανικής και τα δίκτυα.

Η εταιρεία, η οποία ελέγχει την ισπανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Endesa, ανακοίνωσε ότι το καθαρό χρέος της αυξήθηκε σε 47 δισεκατομμύρια ευρώ από 45 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του έτους, εν μέρει λόγω των επενδύσεων.

Η Enel έχει δεσμευτεί να δαπανήσει σχεδόν 29 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2022, με έμφαση στην ενίσχυση της καθαρής ενέργειας και των δικτύων σε περισσότερες από 30 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει έναν ισχυρό ισολογισμό με 25,9 δισεκατομμύρια ευρώ ρευστότητας διαθέσιμο από τις 30 Απριλίου, αρκετό για να καλύψει 2,1 φορές το μακροπρόθεσμο χρέος του που λήγει έως το 2022.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης