Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Saudi Aramco: Κοντά σε συμφωνία με 10 τράπεζες για δάνειο 10 δισ. δολαρίων

Saudi Aramco: Κοντά σε συμφωνία με 10 τράπεζες για δάνειο 10 δισ. δολαρίων
Η Aramco αυξάνει το δανεισμό για να χρηματοδοτήσει την απόκτηση μεριδίου 70% στην Saudi Basic Industries Corp (SABIC)
Η Saudi Aramco πρόκειται να ολοκληρώσει ένα δάνειο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με μια ομάδα περίπου 10 τραπεζών καθώς ο γίγαντας του πετρελαίου αναζητά ρευστότητα εν μέσω ρεκόρ χαμηλών τιμών πετρελαίου.
Η Aramco αυξάνει το δανεισμό για να χρηματοδοτήσει την απόκτηση μεριδίου 70% στην Saudi Basic Industries Corp (SABIC) από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, μια συμφωνία αξίας περίπου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πηγές στο Reuters.

Το δάνειο πιθανότατα θα υποστηρίζει την εξαγορά της SABIC, η Aramco θα μπορούσε επίσης να το χρησιμοποιήσει και για άλλους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών μερισμάτων.
Μια ομάδα περίπου 10 τραπεζών συμφώνησε να παράσχει τη χρηματοδότηση, με την HSBC και την ιαπωνική Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC) να παρέχουν τις μεγαλύτερες δεσμεύσεις ύψους σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων η καθεμία, ανέφεραν οι τρεις πηγές.

Το δάνειο έχει συμφωνηθεί αλλά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ανέφεραν οι πηγές του Reuters
Η Aramco είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο και είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση, αλλά τα σχέδια συγκέντρωσης κεφαλαίων συμπίπτουν με την ιστορική αναταραχή στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει την εξαγορά 69,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ένα μερίδιο στην SABIC έως το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της SABIC είπε αυτήν την εβδομάδα ότι δεν αναμένει καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης