Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Θεοδωρικάκος (υπ.Εσωτερικών): Βαθύ υφεσιακό κύμα θα χτυπήσει την Ελλάδα

Θεοδωρικάκος (υπ.Εσωτερικών): Βαθύ υφεσιακό κύμα θα χτυπήσει την Ελλάδα
Μεγάλη διευκόλυνση η μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση, αλλά θα το αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο είπε ο κ.Θεοδωρικάκος
 
Για βαθύ υφεσιακό κύμα που θα χτυπήσει την Ελλάδα έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος υποστήριξε πως αυτή η φάση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης είναι η δυσκολότερη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην άρση των πρώτων περιορισμών, ο κ.Θεοδωρικάκος είπε πως «έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τώρα».
Ερωτηθείς για τις λύσεις που προτάθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού επιτελείου με εκπροσώπους από την ΚΕΔΕ, ο κ.Θεδωρικάκος είπε ότι προκρίνεται να παραχωρηθεί πρόσθετος κοινόχρηστος χώρος «χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση».
«Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη», τόνισε ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σε συνεννόηση με τους δημάρχους, θα πρέπει να μείνει χώρος για να περνούν οι πεζοί και εξήγησε ότι, «από την Αθήνα, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί κανείς από την Αθήνα να έχει την εικόνα κάθε γωνιάς της Ελλάδας, για αυτό το λόγο δίνουμε τη δυνατότητα στους δημάρχους».
«Αν κάποιος δεν έχει εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, απαντώντας στην ερώτηση για το τι θα γίνει με όσες επιχειρήσεις δε διαθέτουν εξωτερικό χώρο, υπογραμμίζοντας πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, αν όχι έως το τέλος αυτής.
«Μακάρι να τα καταφέρουμε να ανοίξουν και πριν την 1η Ιουνίου, εμείς θα το θέλαμε και νωρίτερα, αν φυσικά πάνε όλα καλά και μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων, αφού πάμε βάσει της επιτροπής λοιμωξιολόγων, υπό τον καθηγητή Τσιόδρα» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι, «θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση, όμως είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο».
«Χθες πάντως, δεν έγινε τέτοια κουβέντα», έκανε σαφές ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την  ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες από όλο τον κόσμο.
«Διευκρινίζω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με πρόωρες εκλογές, που δεν πρόκειται να γίνουν.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών.
Δεν το ζητάει κανείς, δεν το ζητά η ελληνική κοινωνία, δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στον Πρωθυπουργό» υποστήριξε ο κ.Θεοδωρικάκος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης