Ενέργεια

Μείωση των καθαρών κερδών της Total κατά 35% στα 1,8 δισ. δολ το α' τρίμηνο

Μείωση των καθαρών κερδών της Total κατά 35% στα 1,8 δισ. δολ το α' τρίμηνο
Η παραγωγή υδρογονανθράκων της Total αυξήθηκε 5% σε ετήσια βάση

Μείωση των καθαρών κερδών για την Τotal το α’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας.
Η Total σημείωσε σημαντική πτώση στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα μετά την πτώση της ζήτησης λόγω της κρίσης του ιού coronavirus.
Η γαλλική εταιρεία ενέργειας ανέφερε  ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου ανήλθαν στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, αντανακλώντας πτώση 35%.

Ειδικότερα, ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός τόνισε πως τα καθαρά κέρδη της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 34 εκατ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 3,11 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, καταγράφοντας πτώση 99%.
Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,78 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,49 δισ. δολάρια.
Η παραγωγή υδρογονανθράκων της Total αυξήθηκε 5% σε ετήσια βάση, στα 3,09 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σε σχέση με τα 2,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως πριν από ένα χρόνο.
Οι πωλήσεις στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 43,87 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 51,21 δισ. δολάρια στο προηγούμενο έτος.
Τέλος, από την πλευρά του ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Patrick Pouyanne, του οποίου ο μισθός θα μειωθεί κατά 25% για το υπόλοιπο του έτους, υπογράμμισε ότι: «Ο Όμιλος αντιμετωπίζει εξαιρετικές περιστάσεις. Δύο είναι οι παράγοντες που επηρέασαν τα δεδομένα. Πρώτον, η πανδημία του κορωνοιού επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και δημιουργεί μεγάλες αβεβαιότητες. Δεύτερον, η πετρελαϊκή κρίση μετά την απότομη κατάρρευση των τιμών του μαύρου χρυσού από τον Μάρτιο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης