Χρηματιστήριο & Αγορές

Προς ολική επαναφορά του πετρελαϊκού κλάδου στην Wall - Ποιές μετοχές απογειώθηκαν

Προς ολική επαναφορά του πετρελαϊκού κλάδου στην Wall - Ποιές μετοχές απογειώθηκαν
H άνοδος πετρελαίου οδηγεί σε μεγάλο ρημπάουντ τα μαύρα πρόβατα της αμερικανικής αγοράς
Με το πετρέλαιο να ανεβαίνει πάνω από τα 20  δολάρια προς τα 21 ανά βαρέλι για το crude και το brent να έχει ξεπεράσει τα 27,5 δολάρια ο S&P Energy έδειξε τα δόντια του στην Wall κερδίζοντας 3% στις 4/5 και ανερχόμενος στις 280 μονάδες.
Πρόκειται για την επιστροφή του μαύρου προβάτου της Wall, που εγκατακριμνήστικε στο προηγούμενο διάστημα, λόγω της μεγάλη πτώσης της τιμής του πετρελαίου.
Η Apache που είναι και η μετοχή με την μεγαλύτερη άνοδο από τα χαμηλά της 23/3 με 144% στον S&P 500, κέρδισε και σήμερα 6,83%.
Οι επιλογές της Gohdman στην σχετική ανάλυση με κριτήριο την ισχύ του ισολογισμού, που σας έχει παρουσιάσει για την Wall το Worldenergynews.gr, ( δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα) δηλαδή οι Exxon, Valero και Hollyfrontier κέρδισαν αντίστοιχα +4% , + 4,91% και +7,26%.
Η Valero μέχρι τις 28/4 είχε ήδη αποδόσει 70%
Επίσης η Hollyfrontier είναι στις μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση από τα χαμηλά με + 59% από τις 23/3 μέχρι τις 28/4.
Η Chevron, που μαζί με την Exxon είναι οι μόνες συμμετέχουσες στον DOW έχει επίσης απόδοση από τα χαμηλά 36%, ενώ την 4/5 ανέβηκε 2,24%.
Παράλληλα η Diamondback Energy με απόδοση 78% από τα χαμηλά είχε άνοδο 5,31%.
Η Noble Energy με απόδοση 79% από τα χαμηλά είχε 4,21%, η Devon επίσης με 79% στο +2,38% στις 4/5 και η Halliburton με 70% από τα χαμηλά στο +1,95%.
Στις μετοχές της συνεδρίασης για την 4/5 ξεχώρισαν οι Marathon Petrol +7,16%, η Hess +4%, η Conocophillips +2,43% και η Phillips 66  +10,25%.
H Οccidental με την συμμετοχή του θρυλικού Carl Icahn δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει ακόμα πολλά πράγματα και για αυτό είχε άνοδο μόλις 1,77%.
Σημασία έχει όμως ότι εκεί που μιλούσαμε για χρεωκοπίες, οι μετοχές των πετρεαλαϊκών ανένυψαν, που σημαίνει ότι και τα ενέχυρα προς το τραπεζικό σύστημα είναι σε καλύτερη μοίρα και οι εταιρίες μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερες προϋποθέσεις επιβίωσης.
Η ουσία είναι ότι όλοι πλέον προχωρούν σε μειώσεις της παραγωγής με τις αμερικανικές πετρελαϊκές να δίνουν το σύνθημα και τις τιμές πετρελαίου να συνέρχονται.
www.worldemergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης