Ενέργεια

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας αυξάνει στα 6.596 MW την ικανότητα αποθήκευσης ισχύος για τον ερχόμενο χειμώνα

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας αυξάνει στα 6.596 MW την ικανότητα αποθήκευσης ισχύος για τον ερχόμενο χειμώνα
Για τον χειμώνα 2022/23 έχει καθορίσει τα 10.677 MW ως απαραίτητα καθώς η Γερμανία θα απενεργοποιήσει τον τελευταίο πυρηνικό αντιδραστήρα το 2022

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας, Bundesnetzagentur, αύξησε τη Δευτέρα 4.5.2020, την απαραίτητη χωρητικότητα ισχύος για το χειμώνα 2020/21 στα 6.596 μεγαβάτ (MW), τονίζοντας ότι πρέπει να αντισταθμιστεί η ανεπαρκής επέκταση δικτύου για την κάλυψη πιθανών κενών.

Πριν από ένα χρόνο, η αρχή με έδρα τη Βόννη απαιτούσε 5,126 MW εφεδρικής ισχύος για το χειμώνα 2019/20.
Σύμφωνα με το Reuters η αρχή πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν σημεία συμφόρησης όταν η ζήτηση κορυφώνεται το χειμώνα, θέτοντας σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε κατάσταση αναμονής για γρήγορη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.


Επίσης, προμηθεύει και παρακολουθεί την κατασκευή χωρητικότητας μετάδοσης για τη διατήρηση μιας ασφαλούς δομής δικτύου καθώς η Γερμανία εγκαταλείπει τα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια και μεταβαίνει στην πράσινη ενέργεια, η προσφορά των οποίων ενδέχεται να είναι πιο ασταθής.

«Εάν μια υψηλή εισροή αιολικής ενέργειας και εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη βόρεια Γερμανία συμπίπτουν με υψηλή ζήτηση και πολύ χαμηλή τροφοδοσία ηλιακής ενέργειας στη νότια Γερμανία, η εντατική εργασία μεταφορών από το Βορρά στο Νότο θα επιβαρύνει το δίκτυο», ανέφερε η Bundesnetzagentur σε ανακοίνωση.

«Ταυτόχρονα, μια χαμηλή τιμή χονδρικής θα είχε ως αποτέλεσμα πολύ υψηλές εξαγωγές ενέργειας, ειδικά σε γειτονικές χώρες της Νότιας Ευρώπης», πρόσθεσε.

Η γερμανική ετήσια τιμή ισχύος στην ευρωπαϊκή αγορά χονδρικής σημείωσε πτώση κατά ένα πέμπτο από την αρχή του έτους, καθώς η κρίση του κορωνοϊού μείωσε τη ζήτηση.

Για το χειμώνα 2024/25, η αρχή ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί 8.042 MW εφεδρικής ισχύος.
Θα υπάρχουν περισσότερα νέα δίκτυα που θα θεωρητικά θα μειώσουν τις ανάγκες σε αποθεματικά, ανέφερε. Ωστόσο, αυτό επιτρέπει περισσότερο διασυνοριακό εμπόριο ενέργειας σύμφωνα με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επιτευχθεί μια εναρμονισμένη αγορά ενέργειας.

Πέρυσι, καθόρισε τα 10.677 MW ως απαραίτητα το χειμώνα 2022/23, λίγο μετά που η Γερμανία απενεργοποίησε τον τελευταίο πυρηνικό αντιδραστήρα του το 2022.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης