Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Εξάρτηση του Κατάρ από το LNG - Στους 77,8 εκατομμύρια τόνους το 2019 οι εξαγωγές

Εξάρτηση του Κατάρ από το  LNG -  Στους 77,8 εκατομμύρια τόνους το 2019 οι εξαγωγές
To Κατάρ έχει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο
Το Κατάρ συνεχίζει να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) για την κατάταξή του στην οικονομία ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο με περίπου 77,8 εκατομμύρια τόνους το 2019.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφόρησης Ενέργειας (EIA), η κρατική Qatar Petroleum διατηρεί τον έλεγχο τομέων πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κατάρ, συμπεριλαμβανομένης της εξερεύνησης, της παραγωγής, της μεταφοράς, της αποθήκευσης, του μάρκετινγκ και της πώλησης.
Σύμφωνα με την ΕΙΑ, η χώρα έχει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο σε περίπου 25 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα που αντιστοιχούν στο 12,5% των παγκόσμιων αποθεμάτων φυσικού αερίου μετά τη Ρωσία και το Ιράν.
Το 2018, το Κατάρ κατανάλωσε περίπου 42 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και παρήγαγε 175,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με τη Στατιστική Επισκόπηση  της BP.
Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ είναι επίσης παραγωγός αργού πετρελαίου και είναι μέλος του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) από το 1961, αν και η παραγωγή του ήταν το δεύτερο χαμηλότερο στον οργανισμό. Τον Ιανουάριο του 2019, αποφάσισε να αφήσει το καρτέλ πετρελαίου για να επικεντρωθεί περισσότερο στην παραγωγή και τις επενδύσεις φυσικού αερίου.
Τα ενεργειακά σχέδια της χώρας δεν περιλαμβάνουν χρήση άνθρακα ή πυρηνική ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης