Πετρέλαιο

Goldman Sachs: Bullish για το πετρέλαιο, έρχεται ράλι στο Brent - Στα 30 δολ. το γ΄τρίμηνο 2020

Goldman Sachs: Bullish για το πετρέλαιο, έρχεται ράλι στο Brent - Στα 30 δολ. το γ΄τρίμηνο 2020
Tα θεμελιώδη της αγοράς πετρελαίου καταδεικνύουν σημάδια βελτίωσης, μετά την ιστορική κατάρρευση των τιμών
Bullish δηλώνει πλέον η Goldman Sachs για το πετρέλαιο, καθώς αναμένει ράλι στην τιμή του Brent το γ΄τρίμηνο του 2020 και επιστροφή στα 30 δολ. το βαρέλι. 
Σημειώνεται ότι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε προβλέψει σωστά την υποχώρηση του αμερικανικού αργού WTI σε αρνητικά επίπεδα.
Σε ανάλυσή της για την αγορά πετρελαίου, η Goldman αναφέρει ότι τα θεμελιώδη της αγοράς πετρελαίου καταδεικνύουν σημάδια βελτίωσης, μετά την ιστορική κατάρρευση των τιμών.
Κι αυτό γιατί τα αποθέματα υποχωρούν με γοργούς ρυθμούς, και τα σημάδια καταδεικνύουν βελτίωση της ζήτησης, εν όψει της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.
«Για να είμαστε σαφείς, η αγορά φυσικού πετρελαίου εξακολουθεί να είναι πλεονασματική.
Όμως, τώρα φαίνεται πιθανό ότι η αγορά περνάει τη δοκιμασία σχετικά με την ικανότητα αποθήκευσης, λόγω της βελτίωσης των θεμελιωδών στοιχείων (η δημιουργία αποθεμάτων φαίνεται να επιβραδύνεται), δημιουργούνται νέες δημιουργικές μορφές αποθήκευσης και ένα πιθανό πλεόνασμα τον Μάιο, μικρότερο από το αναμενόμενο (κυρίως λόγω της ταχύτερης ανάκαμψης της ζήτησης). 
Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, οι φυσικές τιμές προσφέρουν συνήθως την καλύτερη εικόνα σε περιόδους ακραίας θεμελιώδους αβεβαιότητας και η ενίσχυση των εκτιμήσεων σε μετρητά για τα αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποδηλώνει ότι οι περικοπές στην παραγωγή ενδέχεται να αποτρέψουν τον κορεσμό της τοπικής αποθήκευσης. 
Με την εξισορρόπηση της αγοράς να βρίσκεται σε κίνηση, αναμένουμε ένα ράλι τιμών του πετρελαίου σε τρία στάδια, από την ανακούφιση, στην κυκλικό σύσφιξη και, τέλος, στην αναδιάρθρωση των τιμών», εξηγούν οι αναλυτές.
Ωστόσο, η Goldman προειδοποιεί ότι η bull market την οποία προβλέπει στην αγορά πετρελαίου, θα απαιτήσει χρόνο και υπομονή. 
Το βασικό ζήτημα, όπως είδαν όλοι στις 20 Απριλίου, είναι ότι το πετρέλαιο παραμένει φυσικό περιουσιακό στοιχείο και, ως εκ τούτου, θα πρέπει πρώτα να τιμήσει για να ξεκαθαρίσει την ουσιαστική προεξοχή των αποθεμάτων έως το 2H20, αφήνοντας το εμπόρευμα να καθυστερήσει το ράλι σε συναφή αναμενόμενα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές.
Image

Image


Αναλυτικά οι προβλέψεις της Goldman Sachs για τις τιμές στο πετρέλαιο



Image


Οι τιμές στο πετρέλαιο κινούνται ανοδικά , διευρύνοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, καθώς οι χώρες του OPEC+ ξεκινούν τις νέες περικοπές στην παραγωγή τους, σε μία προσπάθεια να επαναφέρουν τη σταθερότητα στην αγορά ενέργειας.
Ωστόσο, οι επενδυτές γνωρίζουν ότι η μείωση στην παραγωγή του OPEC+ δεν είναι σε θέση να ισορροπήσει πλήρως την αγορά, εν μέσω μίας άνευ προηγουμένου πτώσης στη ζήτηση, γεγονός που έχει προκαλέσει υψηλή μεταβλητότητα στις τιμές κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
Την ίδια στιγμή, η Νορβηγία ανακοίνωσε χθες ότι θα μειώσει την παραγωγή της κατά 250 χιλ. βαρέλια ημερησίως για τον Ιούνιο, και κατά 134 χιλ. βαρέλια ημερησίως για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
-Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,6% στα 26,66 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +6,42% στα 20,05 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χθες νέο «άλμα» της τάξεως του +25%.
Σημειώνεται ότι η τιμή για το αμερικανικό WTI υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο του 2020, ενώ οι συνολικές απώλειες για το 2020 ανέρχονται μέχρι στιγμής στο -70%.
Εφόσον οι χώρες του OPEC+ συμμορφωθούν πλήρως με τις περικοπές που προβλέπει η συμφωνία, η πτώση στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να περιοριστεί στα 13,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο του 2020, ενώ τον Ιούνιο του 2020 οι αναλυτές προβλέπουν ότι η πτώση στη ζήτηση θα διαμορφωθεί στα 6,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης