Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην KPS Capital πουλήθηκε μονάδα της Baker Hughes λόγω μείωσης των δραστηριοτήτων

Στην KPS Capital πουλήθηκε μονάδα της Baker Hughes λόγω μείωσης των δραστηριοτήτων

Η Lufkin αποτιμήθηκε στα 200 εκατ. δολ. σύμφωνα με εκτιμήσεις

 

Ο πάροχος πετρελαϊκών υπηρεσιών Baker Hughes Co συμφώνησε την Παρασκευή 1.5.2020 να πουλήσει τη μονάδα ανύψωσης ράβδων Lufkin στον διαχειριστή ιδιωτικών κεφαλαίων KPS Capital Partners χωρίς να γίνει γνωστό το τίμημα, σύμφωνα με το Reuters.

Οι πάροχοι υπηρεσιών πετρελαιοπηγών, που ήδη αντιμετωπίζουν την επιβράδυνση των δαπανών από τους παραγωγούς, πιέζονται περαιτέρω καθώς η πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου ανάγκασε τους πελάτες τους να μειώσουν δραστικά τους προϋπολογισμούς.

Η Baker Hughes είχε διατηρήσει συμβούλους για να πουλήσει την επιχείρηση ανύψωσης ράβδων, και ότι η μονάδα πιθανότατα θα αποτιμήθηκε στην περιοχή των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Lufkin παρέχει τα λεγόμενα εργαλεία ανύψωσης ράβδων που βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής από πηγάδια πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του έτους, περιλαμβάνει τα δικαιώματα, τις εγκαταστάσεις, την πνευματική ιδιοκτησία και το προσωπικό της Lufkin που θα μετατραπούν σε ανεξάρτητη εταιρεία. Η επιχείρηση μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της μονάδας δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία και θα παραμείνει μέρος του χαρτοφυλακίου της Baker Hughes.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης