Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Mε αυξήσεις παραγωγής στο α τρίμηνο του 2020 Chevron και Exxon, κέρδη 3,6 δισ και ζημιές 2,9 δισ δολ αντίστοιχα

Mε αυξήσεις παραγωγής στο α τρίμηνο του 2020 Chevron και Exxon, κέρδη 3,6 δισ και ζημιές 2,9 δισ δολ αντίστοιχα
Kαι οι δύο πετρελαϊκοί γίγαντες συνέχισαν την αύξηση παραγωγής τους κατά το α τρίμηνο του έτους επιτείνοντας τα αδιέξοδα της υπερπροσφοράς - Kατά των κρατικών διασώσεων ο Μ.Wirth (CEO Chevron)
Οι δύο συμμετέχουσες στον DOW πετρελαϊκές Chevron και ExxonMobil κοινοποίησαν τα αποτελέσματα του  πρώτου τριμήνου για το 2020.
H μεν πρώτη αύξησε τα κέρδη της στα 3,8 δισ δολάρια λόγω πωλήσεων assets στις Φιλιππίνες και στο Αζερμπαϊτζάν έναντι 2,8 δισ δολ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Προειδοποίησε όμως για επιδείνωση αποτελεσμάτων στην συνέχεια ενώ ανακοίνωσε ότι περικόπτει τις ετήσιες επενδύσεις στα 14 δισ δολ για το 2020.
Η Exxon ανακοίνωσε ζημιές 2,9 δισ δολαρίων για το α τρίμηνο του 2020, που περιορίζονται στα 610 εκατ δολ με την χρήση των GAAP.
Με αυξημένη παραγωγή στα 4,046 ΜΒΟΕ/D ( εκατ. βαρέλια /ημέρα) έδειξε ότι δεν προσάρμοσε την πολιτική της στο α τρίμηνο, στην μεγάλη πτώση ζήτησης του πετρελαίου παγκοσμίως.
Αντίστοιχη αύξηση παραγωγής σε επίπεδο - ρεκόρ είχε και η Chenron στα 3,24 εκατ βαρέλια/ημέρα και στο Permian η αύξηση έφτασε το 48%.
Σε ετήσια βάση η αύξηση έφτασε το 6%, στοιχείο που δείχνει, ότι οι αμερικανικοί κολοσσοί συνέχιζαν μέχρι ένα μήνα πριν να κάνουν αύξηση παραγωγής στο πετρέλαιο μη λαμβάνοντας υπόψιν τους ακόμα στο α τρίμηνο του 2020 την υπερβάλλουσα προσφορά που δημιουργείτο.
Μάλιστα ο CEO της Chevron κατά το κραχ της Wall ένα μήνα πριν, ανακοίνωνε στο Bloomberg την νέα επενδυτική πολιτική της εταιρίας, τα υποσχόμενα cash flows και τα υψηλά μερίσματα.
Η Chevron είχε μέση τιμή για το crude 37 δολ/βαρέλι (-23%) και στο φυσικό αέριο 0,67 δολ από 1,64 δολ.
O Mike Wirth, CEO της Chevron μιλώντας νωρίτερα στο Bloomberg τάχθηκε κατά των κρατικών διασώσεων σε προβληματικές εταιρίες αναφερόμενος στον κλάδο του και σε αυτά που προετοιμάζεται να κάνει η FED.
Παράλληλα σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί το μέρισμα προς τους μετόχους για την εταιρία.
Αντίστοιχα η Exxon πραγματοποίησε επενδυτικές δαπάνες 7,44 δισ στο α τρίμηνο και ανακοίνωσε ότι δεν αλλάζει κάτι στην κατανομή των επενδυτικών της δαπανών για το έτος.
Σημειώνεται ότι έχει μειωθεί από τα 33 δισ δολ σε 23 δισ δολ σύμφωνα με ανακοινώσεις του μάνατζμεντ τον Απρίλιο του 2020.
Η βασική μείωση παραγωγής πάντως θα γίνει στο Permian.
Ήταν η πρώτη της ζημιά σε 32 χρόνια.
Παρά ταύτα όπως ανέφερε ο CEO Darren Woods η εταιρία είναι ισχυρή και θα ξεπεράσει την κρίση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς είναι πιθανό να έχουμε δει τα χαμηλά και τα χειρότερα για το πετρέλαιο, καθώς το crude σήμερα προσπαθεί να ισορροπήσει στα 20 δολ/βαρέλι.
Chevron και Exxon έκλεισαν πτωτικά στο -2,78%% και -7,17% σε μια συνεδρίαση που ο DOW έκλεισε στο -2,55% στις 23.723 μονάδες.
Η απόδοσή τους τον τελευταίο μήνα ήταν 34,2% και 23,8% πριν την χθεσινή (1/5) πτώση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης