Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

UBS: Στο 10% η ύφεση της Ελλάδας το 2020, ίσως και μεγαλύτερη - Θα εξαρτηθεί από τον τουρισμό

UBS: Στο 10% η ύφεση της Ελλάδας το 2020, ίσως και μεγαλύτερη - Θα εξαρτηθεί από τον τουρισμό
Σημαντική στήριξη στην Ελλάδα έχουν παράσχει οι αποφάσεις της ΕΚΤ, αναφέρει η UBS
Η φετινή συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας πιθανότατα θα είναι κοντά στο 10%, ίσως ακόμη και μεγαλύτερη.
Αυτό αναφέρει η UBS στην τελευταία 66σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Government bonds: Updating debt estimates and adding credit risk" (κρατικά ομόλογα: αναθεώρηση των εκτιμήσεων και αύξηση του πιστωτικού κινδύνου) που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, στην οποία, στο κεφάλαιο για την Ελλάδα, επισημαίνει ότι εκτός από το οικονομικό κόστος της πανδημίας, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η διάρκεια του πλήγματος στον σημαντικό τουριστικό τομέα της χώρας.
Τα περισσότερα έσοδα του προϋπολογισμού αυτό το καλοκαίρι μπορεί να χαθούν, αναφέρει.
Έτσι, ο δείκτης χρέους θα ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ φέτος, κάτι που αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την ανάκαμψη της Ελλάδα.
Image
Ωστόσο, η απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει τα ομόλογα της Ελλάδας στο PEPP, το πρόγραμμα πανδημίας αγοράς τίτλων, αλλά και να αποδεχτεί ως εγγύηση από τις τράπεζες τα κρατικά ομόλογα τράπεζες είναι μια κρίσιμη υποστήριξη.
Αυτό, καθώς και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους έχει τη μορφή μακροχρόνιων δανείων, και η Ελλάδα διαθέτει αξιοπρεπή ταμειακό μαξιλάρι, υποστηρίζουν τις τρέχουσες αξιολογήσεις της χώρας από τους οίκους καθώς και τις "σταθερές" προοπτικές που δίνουν οι οίκοι αξιολόγησης.
Η επόμενη αξιολόγηση της Moody's αναμένεται στις 8 Μαΐου.
Image
Μάλιστα, η UBS, υπενθυμίζει ότι οι προοπτικές αξιολόγησης της Ελλάδας μειώθηκαν σε σταθερές από θετικές από την Fitch, τον S&P και την DBRS, και επιβεβαιώθηκαν οι προηγούμενες αξιολογήσεις.
Αυτό είναι σύμφωνο με τις προσδοκίες της UBS και τις προοπτικές πίστωσης του εκδότη.
Image
Image
Image
Image

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης