Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Παρατείνεται για 3 μήνες η προστασία της α΄κατοικίας, νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Μητσοτάκης: Παρατείνεται για 3 μήνες η προστασία της α΄κατοικίας, νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων
Το πρόγραμμα θα το ανακοινώσει το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, θα έχει τριπλάσια περίμετρο, θα επιβραβεύει και συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό
O πόλεμος με τον κορωνοϊό θα κρατήσει πολύ, ωστόσο η πολιτεία έχει απλώσει δίχτυ προστασίας για όσους πλήττονται από την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή, στη συζήτηση για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας παρατείνεται για 3 μήνες.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει, ενώ αμέσως μετά τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα γέφυρα για την α' κατοικία.
Το πρόγραμμα θα το ανακοινώσει το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, θα έχει τριπλάσια περίμετρο, θα επιβραβεύει και συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.
«Στόχος μας να αποτρέψουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι για όσους επιστρέφουν στη δουλειά αλλά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου, θα στηριχθεί ο μισθός τους.
Το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους μένουν εκτός εργασίας.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μία νέα δέσμη μέτρων που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται εντός του Μαϊου, με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων.

«Ασπίδα του πολίτη η πολιτεία»

«Τους τελευταίους δύο μήνες κάναμε μια ξεκάθαρη επιλογή, προστάτευσε τη δημόσια υγεία, ενισχύσαμε το ΕΣΥ, στηρίξαμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους για να υπερασπιστούμε την υγεία των Ελλήνων, αυτόν το στόχο τον πετύχαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Όπως σημείωσε, χάρη στις εξαιρετικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας βγήκε από τις εντατικές και κέρδισε τη μάχη με τον κορωνοϊό.
«Πολλές άλλες χώρες δεν είχαν την ίδια επιτυχία με εμάς στην αντιμετώπιση της επιδημίας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δραματικές και πολυεπίπεδες τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι καμία γενιά δεν έχει ζήσει παρόμοια της εδώ και έναν αιώνα.
«Η απειλή του κορωνοϊού αφορά τους πάντες, η ίδια η πηγή της παραμένει αόρατη.
Αυτό το δράμα έχει πολλά θύματα, αλλά κανέναν υπεύθυνο.
Αποφασίσαμε η Πολιτεία να γίνει η ασπίδα του πολίτη.
Μια σειρά από έκτακτα μέτρα που φάνταζαν απίθανα, προστέθηκαν στη φαρέτρα της χώρας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι μέχρι τώρα το ελληνικό κράτος προχώρησε σε μέτρα ύψους 17,5 δις ευρώ, ποσό που θα φτάσει στα 24 δισ. ευρώ για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των επιχειρήσεων.
«Κύριο μέλημα μας είναι η προστασία της απασχόλησης», τόνισε.
«Προχωρήσαμε σε ένα συνεκτικό σχέδιο με πολυεπίπεδες δράσεις που αποτελεί ομπρέλα προστασίας για εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Το α' τετράμηνο του 2020 ο ρυθμός απορρόφησης του ΕΣΠΑ ήταν ο καλύτερος από όλα τα αντίστοιχα τετράμηνα των τελευταίων ετών.
Μέσα στο Μάιο ξεκινά το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων έως 80% για δάνεια κεφαλαίου κίνησης.
10 δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται προς τη ρευστότητα των επιχειρήσεων
Η Ελλάδα η μόνη χώρα που οριζόντια προστάτευσε τις θέσεις εργασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Η ύφεση θα είναι μεγάλη και παγκόσμια, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.
Τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, τόνισε ο πρωθυπουργός.
 «Η οικονομία δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα, το κράτος κατάφερε να χρηματοδοτήσει την υγεία.
Το κράτος εξακολουθεί να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους από τις διεθνείς αγορές.
Ο διεθνής Τύπος παρουσιάζει την Ελλάδα ως υπόδειγμα για την αντιμετώπιση της επιδημίας», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης