Πετρέλαιο

Novak: Ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης καυσίμων στην Ευρώπη - Έως και 15% η μείωση της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου το 2020

Novak: Ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης καυσίμων στην Ευρώπη - Έως και 15% η μείωση της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου το 2020
Putin : Θα συνεχισθεί η συνεργασία για την εξισορρόπηση των αγορών πετρελαίου

 

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε την Τετάρτη 28.4.2020 ότι η χώρα του βλέπει προσωρινά σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης καυσίμων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μιλώντας σε μια διαδικτυακή συνάντηση υπό την προεδρία του Προέδρου Vladimir Putin, ο Novak πρόσθεσε ότι η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας αναμένεται να μειωθεί τουλάχιστον κατά 10% φέτος.
Ο Putin είπε ότι η Ρωσία πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους της για να εξισορροπήσει τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου.

Έως και 15% αναμένεται να φτάσει η μείωση της παραγωγής πετρελαίου φέτος σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, Alexander Novak.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο υπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία αυτό τον μήνα μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου για την από κοινού μείωση της παραγωγής αργού κατά σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο, με στόχο να αντιμετωπιστεί η βουτιά που έχουν καταγράψει οι τιμές εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί στα 480 εκατ. με 500 εκατ. τόνους (9,6 εκατ. με 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα), από το υψηλό επίπεδο της μετασοβιετικής περιόδου των 560 εκατ. τόνων που καταγράφηκε το 2019, δήλωσε ο Novak.
Τέλος, δήλωσε ότι οι ρωσικές εταιρίες θα μειώσουν την παραγωγή τους κατά 19% από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της συμφωνίας υπό τον ΟΠΕΚ, όπως μετέδωσε το Interfax.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης