Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

G. Hinduja: Επαναφορά των τιμών πετρελαίου στα 40-50 δολάρια το βαρέλι όταν χαλαρώσει ο κορωνοϊός

G. Hinduja: Επαναφορά των τιμών πετρελαίου στα 40-50 δολάρια το βαρέλι όταν χαλαρώσει ο κορωνοϊός
Ο Hinduja και ο αδερφός του, Srichand, είναι από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Χαμηλές αναμένεται να παραμείνουν οι τιμές πετρελαίου, μέχρις ότου σταθεροποιηθούν ξανά οι οικονομικές συνθήκες, τόνισε στο CNBC, ο Gopichand Hinduja, του ομίλου Hinduja Group και ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Όμιλος Hinduja δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους, όπως αυτοκίνητα, λάδια και ειδικά χημικά, καθώς και τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Ο Hinduja και ο αδερφός του, Srichand, είναι από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Hinduja είπε ότι ενώ η πτώση των τιμών του πετρελαίου ξεκίνησε όταν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία δεν κατάφεραν αρχικά να καταλήξουν σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής, η πανδημία του κορονοϊού επιδείνωσε την κατάσταση λόγω της πτώσης της ζήτησης.
«Δεν νομίζω ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αλλάξουν από εκεί που βρίσκονται επειδή κατανάλωση και αποθήκευση αγνοούνται προς το παρόν» ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι: «Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, όσο νωρίτερα τα πράγματα διευθετηθούν, νομίζω ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν από 40 έως 50 δολάρια».
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του κορωνοιού είχε ως αποτέλεσμα, το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου να καταρρεύσει. Ενώ οι παραγωγοί έχουν ανακοινώσει περικοπές παραγωγής, ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να μην είναι αρκετά  για να αντιμετωπίσουν την άνευ προηγουμένου πτώση της ζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης