Χρηματιστήριο & Αγορές

Aνοδική η Wall - Έσπασε τις 24.000 ο DOW, στις 2880 ο S&P (+1,5%), κλείσιμο του DAX στο +3% 10.659 μονάδες

tags :
Aνοδική η Wall - Έσπασε τις 24.000 ο DOW, στις 2880 ο S&P (+1,5%), κλείσιμο του DAX στο +3%  10.659 μονάδες
Oι αγορές βλέπουν την επόμενη μέρα του Coronavirus
Οι αγορές παίζουν το reopening διαψεύδοντας τις μέχρι τώρα αναλύσεις του συνόλου των επενδυτικών οίκων και κοιτούν την επόμενη ημέρα μετά τον Coronavirus.
O S&P τείνει να διασπάσει την περιοχή που όρισε ως αντίσταση η Credit Suisse και από όλα αυτά συνάγει κανείς ότι η κυριαρχούσα αντίληψη στην παρούσα φάση είναι η ανάκαμψη σχηματος V που αναμένεται από το Δ τρίμηνο του 2020.
O DOW στο +1% στις 24.120 μονάδες και ο NASDAQ στις 8734,8 μονάδες είναι στο 1.16%.
Ο DAX από την πλευρά του έκλεισε στις 10659 μονάδες στo 3,13%, ο CAC 40 στις 4.406 +2,55% και ο FTSE 100 sστις 5846,79μονάδες στο +1.6%.
Ο Λευκός οίκος σχεδιάζει να υπάρξει επάρκεια τεστ και παράλληλα υπάρχει διαφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, καθώς ο Trump δεν θέλει να ακούσει την πρόταση της Pelosi για να χρηματοδοτηθουν οι Πολιτείες.

Οι κινήσεις της Wall

Tο ενδιαφέρον στρέφεται στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών (ΕΚΤ και Fed) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας
H σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων προσφέρει σημαντική ώθηση στα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα (27/4), με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών (ΕΚΤ και Fed) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Η Bank of Japan ανακοίνωσε τη δέσμευσή της για απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων, ενώ προχώρησε σε σημαντική αύξηση των αγορών εταιρικών ομολόγων.
Η Fed και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεδριάσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Οι αναλυτές δεν αναμένουν πολλές νέες σημαντικές ανακοινώσεις, αν και η ΕΚΤ προβλέπεται να αυξήσει το μέγεθος του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Σε μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, περίπου 170 εταιρίες του δείκτη S&P 500 θα δημοσιεύσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων οι Apple, Amazon , Facebook, Microsoft, Caterpillar , Ford, General Electric και Chevron.
Οι αναλυτές αναμένουν μείωση κατά 15% στα κέρδη πρώτου τριμήνου για τις εταιρίες του S&P 500, με τα κέρδη του ενεργειακού κλάδου να εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 60%, αυξάνοντας τους φόβους για αθέτηση πληρωμής χρεών.
Πολιτείες των ΗΠΑ όπως η Αλάσκα, η Τζόρτζια, η Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και το Τέξας αρχίζουν να επιτρέπουν στα εστιατόρια να εξυπηρετούν πελάτες.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Apple σχεδιάζει να καθυστερήσει κατά έναν μήνα την παραγωγή των νέων μοντέλων iPhone, τα οποία αναμένονται εντός του έτους, σύμφωνα πληροφορίες της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος.
Η καθυστέρηση οφείλεται στην κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των διαταραχών στην ασιατική αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας, όπως σημειώνει η WSJ.
Η Apple σχεδιάζει τέσσερα νέα μοντέλα iPhone προς κυκλοφορία εντός του έτους, ορισμένα εκ των οποίων με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 5G.
Οι συσκευές θα ποικίλουν ως προς την τιμή και το μέγεθος και θα διαθέτουν οθόνες OLED.
Η εταιρεία λανσάρει τα iPhone στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η Apple αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει επισήμως τις πληροφορίες.
H General Motors αναστέλλει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και διανομής μερίσματος.
Στις 5 Μαρτίου η General Motors είχε καταβάλει τριμηνιαίο μέρισμα 38 σεντς ανά μετοχή.
Για να ενισχύσει τη ρευστότητα της η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ότι επέκτεινε ως το 2022 μια ανανεώσιμη πιστωτική γραμμή.
«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη ρευστότητα μας ενόψει των αβεβαιοτήτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία στην παγκόσμια αγορά» δήλωσε σύμφωνα με το Marketwatch ο CFO της General Motors.
Η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες 34,3% τους τελευταίους τρεις μήνες.


Oι κινήσεις της Ευρώπης


Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν από τις συνεδριάσεις των ιθυνόντων κεντρικών τραπεζών ανά τον πλανήτη αυτή την εβδομάδα ενίσχυση των μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, που έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα λόγω της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι επενδυτές ανά την Ευρώπη παρακολουθούν επίσης με έντονο ενδιαφέρον τις στρατηγικές εξόδου από το lockdown ανά τη Γηραιά Ήπειρο.
Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη βάζουν μπροστά τις μηχανές τους σε μια προσπάθεια να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς η οικονομία και να βγει από την άβυσσο που έχει βυθιστεί.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, μεγάλοι κολοσσοί όπως η Volkswagen, η Airbus και τεράστιες βρετανικές κατασκευαστικές εταιρείες πρόκειται σύντονα να αφήσουν χιλιάδες εργαζομένους τους να επιστρέψουν στις εργασίες τους καθώς η Ευρώπη αρχίζει να βγαίνει σταδιακά από τα Lockdown και βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσης της ιστορία.
www.bankingnews.gr
www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης