Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Τριάντα εργαζόμενοι σε πλατφὀρμα της Exxon στην Ισημερινή Γουινέα θετικοί στον κορωνοϊό

Τριάντα εργαζόμενοι σε πλατφὀρμα της Exxon στην Ισημερινή Γουινέα θετικοί στον κορωνοϊό
Δεν έχει επηρεασθεί η παραγωγή λέει ο υπουργός πετρελαίου της χώρας

 

Τριάντα εργαζόμενοι σε μια υπεράκτια πλατφόρμα πετρελαίου της ExxonMobil στην Ισημερινή Γουινέα έχουν διαγνωσθεί θετικά για κορωνοϊό, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι εργαζόμενοι στην πλατφόρμα αποθήκευσης και εκφόρτωσης της πλωτής παραγωγής Serpentina βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ η ExxonMobil και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εργάζονται για την απολύμανση της πλατφόρμας, ανέφεραν οι πηγές.

Τα κρούσματα στην πλατφόρμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιστατικά λοίμωξης του κλάδου και υπογραμμίζει τον κίνδυνο που ενέχει ο κορωνοϊός σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου, όπου οι άνθρωποι συνήθως εργάζονται, κοιμούνται και τρώνε σε κοντινή απόσταση.

Σήμερα Δευτέρα 27.4.2020 το απόγευμα, ο υπουργός Υδρογονανθράκων της Ισημερινής Γουινέας Gabriel Obiang Lima επιβεβαίωσε τα κρούσματα.

«Η παραγωγή δεν έχει επηρεαστεί και δεν πιστεύουμε ότι θα επηρεαστεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τις δοκιμές για κορωνοϊό σε όλους τους υπεράκτιους εργαζόμενους.

Το μεγαλύτερο κοίτασμα αργού της χώρας, το Zafiro, εξάγεται από την ExxonMobil κυρίως από το Serpentina FPSO (πλωτή λειτουργία παραγωγής και αποθήκευσης), η οποία έχει χωρητικότητα περίπου 120.000 bpd.

Πηγή προσκείμενη στο υπουργείο είπε ότι η παραγωγή δεν επηρεάστηκε στο Zafiro ή στο Jade, το οποίο έχει χωρητικότητα περίπου 60.000 bpd.

Εκπρόσωπος της Exxon δήλωσε ότι βασική προτεραιότητα της εταιρείας είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων της, αλλά δεν σχολίασε άμεσα τις περιπτώσεις και την επίδραση στην παραγωγή.

Πολλές χώρες και εταιρείες έχουν ήδη θέσει περιορισμούς στον αριθμό των εργαζομένων που επιτρέπονται στις εγκαταστάσεις πετρελαίου για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ωστόσο, αυτό έχει δημιουργήσει μια σημαντική πρόκληση υλικοτεχνικής υποστήριξης, ιδίως καθώς η πτώση της ζήτησης πετρελαίου σφυροκοπεί τις παγκόσμιες τιμές και περιορίζει τους λειτουργικούς προϋπολογισμούς.

Στη Βραζιλία, δύο FPSO αναγκάστηκαν να σταματήσουν την παραγωγή αφού οι εργαζόμενοι μολύνθηκαν από τον ιό.

Ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βραζιλίας επλήγη σοβαρά από τον ιό, με 126 επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων 74 που πρόσφατα βρισκόταν σε υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου.

Η Ισημερινή Γουινέα ανέφερε 258 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα και έναν θάνατο.

Την Κυριακή η Total, επιβεβαίωσε 14 κρούσματα στις εγκαταστάσεις της στη Δημοκρατία του Κονγκό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης