Ενέργεια

Ζημιές της Eni το α' τρίμηνο - Μείωση των κεφαλαιουχικών της δαπανών κατά 30%

Ζημιές της Eni το α' τρίμηνο - Μείωση των κεφαλαιουχικών της δαπανών κατά 30%
Η Eni SpA ανακοίνωσε ότι εμφάνισε ζημιές στο α΄ τρίμηνο και ότι τα αποτελέσματα του ομίλου επηρεάστηκαν αρνητικά από την οικονομική ύφεση και την πτώση των τιμών ενέργειας

Κατά 30% θα μειωθούν οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Eni για το υπόλοιπο του έτους, ως απάντηση στην πτώση των τιμών του πετρελαίου και στον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας κοροναϊού.
Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Platts, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει το πετρέλαιο και την παραγωγή να κυμαίνεται μεταξύ 1,75 εκατομμυρίων – 1,80 εκατομμυρίων bpd ισοδυνάμου πετρελαίου το 2020, από τις αρχικές προβλέψεις περίπου 1,9 εκατομμυρίων bpd για το έτος.
Παράλληλα, το capex του 2020 θα είναι 30% χαμηλότερο από τους αρχικούς στόχους, και προβλέπει περαιτέρω μειώσεις κατά 30% -35% χαμηλότερα από τα αρχικά σχέδια το 2021.
«Η χαμηλότερη παραγωγή που εντάσσεται στον προγραμματισμό της εταιρείας εν λαμβάνει υπόψη τις πιθανές επιπτώσεις των πρόσφατα ανακοινωθέντων περικοπών του ΟΠΕΚ + συνολικού ύψους 9,7 εκατομμυρίων b / d που πρόκειται να εφαρμοστούν. Οι περικοπές κεφαλαίων θα επικεντρωθούν στον τομέα της εξερεύνησης και της παραγωγής με την «επαναδιαμόρφωση» ορισμένων έργων. Ωστόσο, τα έργα "αναμένεται να επαναληφθούν γρήγορα μόλις βελτιωθούν οι βασικές αρχές της αγοράς, ανακτώντας έτσι τυχόν χαμένους όγκους παραγωγής» ανέφερε μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Τα αποτελέσματα της Εni

Η Eni SpA ανακοίνωσε ότι εμφάνισε ζημιές στο α΄ τρίμηνο και ότι τα αποτελέσματα του ομίλου επηρεάστηκαν αρνητικά από την οικονομική ύφεση και την πτώση των τιμών ενέργειας.
Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ζημιές 2,93 δισ. ευρώ έναντι κερδών 1,10 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. α κέρδη διαμορφώθηκαν στα 59 εκατ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 1,31 δισ. ευρώ, σε σε σχέση με τα 2,35 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Τα έσοδα στο τρίμηνο μειώθηκαν στα 14,09 δισ. ευρώ από τα 18,80 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή υδρογονανθράκων στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 1,77 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σε σχέση με τα 1,84 εκατ. βαρέλια πριν από ένα χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης