Τελευταία Νέα
Commodities

Σε ανοδική πορεία ο χρυσός εν αναμονή των μέτρων από τις κεντρικές τράπεζες - Ξεπέρασε τα 1700 δολ/ουγγιά

Σε ανοδική πορεία ο χρυσός εν αναμονή των μέτρων από τις κεντρικές τράπεζες - Ξεπέρασε τα 1700 δολ/ουγγιά
Το μεγαλύτερο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, SPDR Gold Trust, αυξήθηκε0,9% σε 1.042,46 τόνους την Τετάρτη - το υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν επτά χρόνια
Ο χρυσός ενισχύθηκε σε υψηλό μιας εβδομάδας την Πέμπτη 23.4.2020 λόγω της προσδοκίας περισσότερων κινήτρων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες για τον περιορισμό της οικονομικής ζημίας από την πανδημία του κορωνοϊού, με τις περισσότερες χώρες να επεκτείνουν τα lockdowns για να περιορίσουν τη διάδοσή του.
Ο spot χρυσός σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.751,80$ ανά ουγγιά.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,5% στα 1.747,50 $. «Ο χρυσός αυξάνεται επειδή το κόστος ευκαιρίας για την εκμετάλλευση του γίνεται ελκυστικό. Μπορείτε να εκτυπώσετε χρήματα αλλά όχι χρυσό, υπάρχουν περιορισμοί προσφοράς », δήλωσε ο αναλυτής της Bank of China International Xiao Fu. «Υπάρχουν μερικές συναντήσεις της κεντρικής τράπεζας την επόμενη εβδομάδα και θα μπορούσαν να ενισχύσουν την πορεία του .
Οι επενδυτές αναζητούν κάποια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στην τρέχουσα κατάσταση που είναι σχετικά ασφαλής. " Ο χρυσός τείνει να επωφελείται από εκτεταμένα μέτρα τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες, δεδομένου ότι θεωρείται ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος.
Ενδεικτικά του συναισθήματος, οι συμμετοχές του μεγαλύτερου αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο, SPDR Gold Trust, αυξήθηκαν 0,9% σε 1.042,46 τόνους την Τετάρτη - το υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν επτά χρόνια.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. αναμένεται να εγκρίνει νομοσχέδιο που προβλέπει την χορήγησησ περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση του κορωνοϊού την Πέμπτη, αλλά θα αναβάλει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την αλλαγή των κανόνων ψήφου για να αποφευχθεί πιθανός κομματικός ανταγωνισμός.
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προχωρήσουν στην από κοινού χρηματοδότηση της ανάκαμψης μετά την πανδημία COVID-19 ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει ένα ταμείο αρκετά μεγάλο που θα στοχεύει τους τομείς και τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.
Η πανδημία, η οποία έχει πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη και συγκλονίζει τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο, ώθησε τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες να ξεκινήσουν δημοσιονομική και νομισματική υποστήριξη.
«Ο χρυσός μπορεί να είναι ένα ασφαλέστερο στοίχημα καθώς η αποδυνάμωση των μετοχικών αγορών, μαζί με τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια και η συνεχιζόμενη δημοσιονομική και νομισματική ώθηση θα πρέπει να προσφέρουν μια άλλη ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο», ανέφεραν οι αναλυτές της FXTM.
"Αναμένετε ότι ο χρυσός θα ξεπεράσει τα υψηλά του 2011 στα 1.925 $ ανά ουγγιά τους επόμενους μήνες." Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή επανεμφανίστηκαν αφού ο Πρόεδρος Donald Trump έδωσε εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να πυροβολήσει τα ιρανικά πλοία που τους παρενοχλούν στη θάλασσα.
Μεταξύ άλλων πολύτιμων μετάλλων, το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1% στα 1.957,30 $ ανά ουγγιά. Η πλατίνα αυξήθηκε 0,4% στα 760,73 $ ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι ενισχύθηκε 0,8% στα 15,28 $.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης