Πετρέλαιο

Έκκληση του Birol στον OPEC+ για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

tags :
Έκκληση του Birol στον OPEC+ για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου
Περαιτέρω πτώση στις τιμές του πετρελαίου, διαβλέπει ο Birol

Ταχύτερες και βαθύτερες περικοπές θα πρέπει να εξετάσει ο ΟPEC+, κατά τα λεγόμενα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), δια στόματος Fatih Birol.
Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, υπογράμμισε ότι: «Η αρχική περικοπή παραγωγής 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (Mmbpd) τον Μάιο και τον Ιούνιο είναι μια σταθερή αρχή, αλλά δεν επαρκεί για την εξισορρόπηση της αγοράς αμέσως λόγω της κλίμακας της πτώσης της ζήτησης».

Οι προτάσεις του Birol

1.Οι χώρες του Οργανισμού θα πρέπει να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατόν και επίσης να εξετάσουν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές.

2.Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την αποθάρρυνση των άτακτων αποτελεσμάτων της αγοράς.

3.Οι χώρες με στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου πρέπει να διαθέσουν χωρητικότητα για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση πλεονασματικών βαρελιών από την αγορά.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, έως 200 εκατομμύρια βαρέλια αποθήκευσης θα μπορούσαν να διατεθούν, αφαιρώντας 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από την αγορά τους επόμενους τρεις μήνες.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Βραζιλία βρίσκονται στη κορυφή των μειώσεων στις χώρες εκτός OPEC+», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Οργανισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης