Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Ο υπουργός Ενέργειας καλεί την Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει την αγορά πετρέλαιου για στρατηγικό αποθεματικό

ΗΠΑ: Ο υπουργός Ενέργειας καλεί την Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει την αγορά πετρέλαιου για στρατηγικό αποθεματικό

Ο Brouillette είπε ότι το SPR έχει νομική εντολή να επεκταθεί σε 1 δισεκατομμύριο βαρέλια

 

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε την Τρίτη ότι θα συνομιλήσει με ηγέτες στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αργότερα σήμερα και θα τους παροτρύνει να χρηματοδοτήσουν την αγορά αργού για να καλύψουν το αποθεματικό πετρελαίου έκτακτης ανάγκης.

Τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος Donald Trump διέταξε τον υπουργό Ενέργειας Dan Brouillette να γεμίσει το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου, ή SPR, στην κορυφή καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε, ενώ ο κορωνοϊός συντρίβει την παγκόσμια ζήτηση.

Μέχρι στιγμής, το Κογκρέσο έχει αρνηθεί να χρηματοδοτήσει την αγορά, με ορισμένους Δημοκρατικούς να αντιτίθενται στη διάσωση της βιομηχανίας πετρελαίου.

"Πρόκειται να συναντηθώ με ηγέτες αργότερα σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να το συζητήσω ακριβώς αυτό", δήλωσε ο Brouillette σε συνέντευξή του στο Fox Business Network.

Το Σώμα ελέγχεται από Δημοκρατικούς.

Το αποθεματικό, που διατηρείται σε σπήλαια αλατιού στο Τέξας και τη Λουιζιάνα, κατέχει σήμερα περίπου 635 εκατομμύρια βαρέλια και μπορεί να πάρει άλλα 77 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ή λιγότερο από αυτό που κατανάλωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά μέσο όρο σε τέσσερις ημέρες το 2019.

Καθώς το Υπουργείο Ενέργειας συνεργάζεται με το Κογκρέσο για μια αγορά, προχωρά επίσης με ένα σχέδιο να ενοικιάσει αρχικά 23 εκατομμύρια βαρέλια αποθηκευτικού χώρου για αποθεματικό σε εταιρείες πετρελαίου.

Ο Brouillette είπε ότι το SPR έχει νομική εντολή να επεκταθεί σε 1 δισεκατομμύριο βαρέλια. Αλλά η επέκταση του αποθεματικού σε αυτό το επίπεδο θα απαιτούσε πιθανώς ακόμη περισσότερη συνεργασία για τη χρηματοδότηση από το Κογκρέσο.

Το συμβόλαιο του Ιουνίου για το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έπεσε σχεδόν 30% κάτω από τα 15 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, αφού έφτασε τα 11,79 δολάρια, το χαμηλότερο από το 1999. Το συμβόλαιο του Μαΐου που έληξε κάτω από το 40 δολάρια ανά βαρέλι τη Δευτέρα, καθώς η βιομηχανία προσπάθησε να βρει θέσεις αποθήκευσης πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης