Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Οι τράπεζες σταματούν τις πιστώσεις στους trader πετρελαίου της Ασίας

Οι τράπεζες σταματούν τις πιστώσεις στους trader πετρελαίου της Ασίας

H κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα τριών μεγάλων εταιριών στη Σιγκαπούρη επιδεινώνουν την κατάσταση

 

Οι τράπεζες και οι εμπορικές εταιρείες περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στην Ασία μετά την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου και τα οικονομικά προβλήματα σε τρεις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου trader της Σιγκαπούρης Hin Leong, σύμφωνα με το Reuters.

Τα προβλήματα απειλούν το εμπόριο στη Σιγκαπούρη, τον εμπορικό κόμβο commodities της Ασίας, ανέφεραν οι τραπεζικές και εμπορικές πηγές. Δισεκατομμύρια δολάρια φυσικών και παράγωγων commodities αλλάζουν χέρια σε μια αλυσίδα εφοδιασμού που συνδέει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με traders και εταιρείες logistics που παρέχουν καύσιμα στην ευρύτερη περιοχή Ασίας και Ειρηνικού.

Η αποκάλυψη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ζημιών στην Hin Leong Trading Pte Ltd (HLT), έναν από τους μεγαλύτερους trader πετρελαίου στην Ασία, ήρθε μήνες μετά την έναρξη της δικαστικής διαχείρισης της Agritrade International Pte Ltd για την αναδιάρθρωση χρέους ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την Hontop Energy ( Σιγκαπούρη) Η Pte Ltd να τίθεται υπό καθεστώς εποπτείας.

Οι απώλειες αυτών των εταιρειών και η πτώση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου από την αρχή του έτους, οδήγησε αρκετές τράπεζες να περιορίσουν τις πιστώσεις ενώ έχουν επίσης αυξήσει τον έλεγχο των υφιστάμενων δανείων προς τις εταιρείες εμπορίας πετρελαίου.

Όλα τα υπάρχοντα και νέα πιστωτικά όρια για εμπόρους commodities στην Ασία υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο από την ανώτερη διοίκηση των τραπεζών μετά τις απώλειες της HLT και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, ανέφεραν δύο ανώτεροι τραπεζίτες στο Reuters που αντιπροσωπεύουν κορυφαίες παγκόσμιες εμπορικές τράπεζες χρηματοδότησης που είναι δύο από τους 10 κορυφαίους πιστωτές της Hin Leong.


Ένας από τους τραπεζίτες, από ευρωπαίο δανειστή, είπε ότι υπάρχει ανησυχία και ότι ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω χρεοκοπίες στην περιοχή καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται.

Τα προβλήματα των traders ήταν «έναυσμα» για ορισμένες τράπεζες να μειώσουν σημαντικά τα πιστωτικά όρια, δήλωσε ένας τρίτος τραπεζίτης commodities.

«Οι τράπεζες έχουν γίνει πιο επιλεκτικές και λαμβάνουν προσεκτικές αποφάσεις για τις εμπορικές εταιρείες», πρόσθεσε. "Δεν βοηθά που οι τιμές του πετρελαίου είναι ασταθείς και να συνεχίσουν να είναι ασταθείς."
Οι τράπεζες έχουν επίσης μειώσει πιο επικίνδυνα πιστωτικά όρια σε ορισμένες εταιρείες που δεν απαιτούν επιστολές πιστώσεων (LC) από αντισυμβαλλόμενους,

Τα επικίνδυνα πιστωτικά όρια παρέχονται συνήθως σε μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται εδώ και πολύ καιρό, πρόσθεσε.

Οι τράπεζες επίσης ανησυχούν για τις συμφωνίες χρηματοδότησης αποθεμάτων πετρελαίου αφού ο ιδρυτής της HLT δήλωσε ότι η εταιρεία πούλησε «ένα σημαντικό μέρος του αποθέματος» χρηματοδοτούμενη από τράπεζες για να συγκεντρώσει μετρητά αφού αντιμετώπισε προβλήματα ταμειακών ροών.

Οι δανειστές επανεκτιμούν πώς να χρηματοδοτήσουν το εμπόριο commodities, ειδικά όταν πρόκειται για καθαρές εμπορικές εταιρείες χωρίς παραγωγή πετρελαίου ή εξευγενισμού, και ότι ήθελαν να έχουν σαφή κατανόηση των εμπορικών ροών πριν προσφέρουν χρηματοδότηση ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Reuters.

Άλλη πηγή είπε: «Αυτό που συνέβη με την HLT και την χθεσινή αρνητική τιμή WTI ακύρωσε ουσιαστικά τα θεμέλια που βασίζονται στη χρηματοδότηση του εμπορίου commodities ».

«Όταν δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τον πελάτη ή την αξία των υποκείμενων εμπορευμάτων, δεν υπάρχει τίποτα για χρηματοδότηση. Η βιομηχανία θα πρέπει να αλλάξει », πρόσθεσε.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματεύτηκαν σε αρνητική περιοχή την Τρίτη, καθώς η ανησυχία αυξήθηκε, ο τομέας θα εξαντληθεί για αποθήκευση λόγω του κλειδώματος του coronavirus.

Αντιμέτωποι με αυστηρότερους πιστωτικούς και αυξημένους κινδύνους αντισυμβαλλομένων, οι εταιρείες trading έχουν επίσης μειώσει τις δραστηριότητές τους, ανέφεραν οι πηγές.

«Καθώς η πίστωση γίνεται πιο αυστηρή, οι εταιρείες πετρελαίου με υψηλή μόχλευση θα σταματήσουν - θα υπάρξουν δυσκολίες σε ανοικτές LC και θα αποσυρθούν τα πιστωτικά όρια », δήλωσε ο Baldev Bhinder, διευθύνων σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας Blackstone & Gold.

«Χωρίς ρευστότητα, η ομαλή ροή πετρελαίου μεταξύ πολλών εξαρτημένων εταιρειών θα επιβραδυνθεί και πιθανότατα θα υπάρξει επίδραση ντόμινο».

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες πτώσεις των τιμών του πετρελαίου, η ζήτηση καυσίμων επλήγη επίσης τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, αυξάνοντας τους φόβους για αθέτηση υποχρεώσεων μεταξύ των εταιρειών πετρελαίου, ανέφεραν οι πηγές.

«Οι κίνδυνοι αντισυμβαλλομένων είναι πολύ υψηλοί. Ποιος θα τολμούσε να διαπραγματευτεί με κανέναν; " είπε ανώτερο στέλεχος σε εμπορική εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη. «Η οικονομία δεν θα ανακάμψει τόσο γρήγορα όσο πριν. Ο αεροπορικός τομέας είναι επίσης απίθανο να ανακάμψει φέτος. "

Trader ευρωπαϊκού εμπορικού οίκου δήλωσε ότι οι μεσαίες και μικρές εταιρείες θα πληγούν περισσότερο από μια πιστωτική συμπίεση.

Η αγορά στο σύνολό της θα συρρικνωθεί, καθώς όλοι θα έκαναν λιγότερες συναλλαγές σύμφωνα με τραπεζίτη ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμα πολύ πετρέλαιο που πρέπει να πουληθεί, δεδομένης της σημαντικής προσφοράς εκεί έξω και θα υπάρχουν trader που εργάζονται για να το κεφαλαιοποιήσουν».

Η Enterprise Singapore, μια κυβερνητική υπηρεσία που διαχειρίζεται ένα πρόγραμμα για να ενθαρρύνει τους παγκόσμιους trader να βασίζουν δραστηριότητες στην πόλη, δήλωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα.

«Θα αναλάβουμε περαιτέρω ενέργειες, όπου είναι απαραίτητο, για να υποστηρίξουμε εταιρείες που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από το COVID-19», πρόσθεσε εκπρόσωπος.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης