Διεθνή

Σημάδια επιβράδυνσης του κορωνοϊού διεθνώς - Στα 2,4 εκατ. τα κρούσματα, 166 χιλ. οι νεκροί διεθνώς με θνητότητα 6,9%

Σημάδια επιβράδυνσης του κορωνοϊού διεθνώς - Στα 2,4 εκατ. τα κρούσματα, 166 χιλ. οι νεκροί διεθνώς με θνητότητα 6,9%
Η Αυστραλία ζητά τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την προέλευση του ιού SARS-CoV-2 και του τρόπου που εξαπλώθηκε
Συνεχίζει την επέλασή του παγκοσμίως ο κορωνοϊός αν και φαίνεται ότι στις περισσότερες χώρες πλησιάζει στην κορύφωση του.... και σε ορισμένες χώρες καταγράφεται επιβράδυνση των θανάτων σε ημερήσια βάση, όπως Ιταλία, Ισπανία, Νέα Υόρκη... ωστόσο αύξηση καταγράφεται στην Σιγκαπούρη προ πρόσφατα απέσυρε την καραντίνα.
Διεθνώς ο κορωνοϊός έχει μολύνει 2,40 εκατομμύρια ανθρώπους, έχοντας προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 166 χιλιάδες ανθρώπους, ενώ όσοι ανάρρωσαν 612 χιλιάδες αντιστοιχούν στο 25,5% των κρουσμάτων. 
Στις ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί 3,75 εκατ test, καθιστώντας την ως την χώρα με τους περισσότερους ελέγχους διεθνώς για τον κορωνοϊό,
ενώ εξακολουθεί να είναι πρώτη με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, που αντιστοιχούν στο 31% των συνολικών κρουσμάτων, ενώ ακολουθούν η Ισπανία και η Ιταλία.
Στο μεταξύ, απειλές κατά της Κίνας εξαπέλυσε o Αμερικανός πρόεδρος D. Trump, προειδοποιώντας την ότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με «συνέπειες» εάν η Ουάσινγκτον συμπεράνει πως ήταν «εσκεμμένα υπεύθυνη» για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το κινεζικό εργαστήριο το οποίο, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, θεωρείται πηγή του κορωνοϊού, διέψευσε κατηγορηματικά κάθε ευθύνη.
Επιπλέον, η Αυστραλία ζητά τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την προέλευση του ιού SARS-CoV-2 και του τρόπου που εξαπλώθηκε.

Με κυρώσεις απειλεί ο Trump την Κίνα εάν αποδειχθεί οτι ευθύνεται για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Απειλές κατά της Κίνας εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Trump για την πανδημία του κορωνοϊού λέγοντας ότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με "συνέπειες", χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον συμπεράνει πως ήταν "εσκεμμένα υπεύθυνη" για την εξάπλωση της πανδημίας.
«Η πανδημία "θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε, αλλά αυτό δεν έγινε", είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στον Λευκό Οίκο για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την κρίση.
"Και τώρα, όλος ο κόσμος υποφέρει εξαιτίας αυτού", πρόσθεσε.
Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν η Κίνα θα υποστεί συνέπειες για την πανδημία του κορωνοϊού, ο οποίος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην κινεζική πόλη Ουχάν τον Δεκέμβριο κι έκτοτε έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 157.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Trump απάντησε:
"Αν ήταν εσκεμμένα υπεύθυνοι (οι Κινέζοι ηγέτες), σίγουρα".
"Αν ήταν λάθος, ένα λάθος είναι ένα λάθος.
Αλλά αν ευθυνόταν εν γνώσει της, ναι, εννοώ, τότε σίγουρα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες", επανέλαβε ο ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στην Κίνα.
"Ήταν ένα λάθος που ξέφυγε από κάθε έλεγχο ή μήπως άρχισε εσκεμμένα;" διερωτήθηκε.
"Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο. Ό,τι κι αν έγινε από τα δύο , πρέπει να μας αφήσουν να πάμε εκεί και να το μάθουμε", αξίωσε.
"Ζητήσαμε να πάμε νωρίτερα", όμως "δεν το ήθελαν. Νομίζω ότι ξέρουν πως είχε γίνει κάτι που δεν ήταν καλό και βρίσκονταν σε αμηχανία.
Μας είπαν πως διενεργούν έρευνα", συνέχισε.

Αυστραλία: Να γίνει ανεξάρτητη έρευνα για την προέλευση του ιού

Την πίεση που ασκείται από διάφορες χώρες στην Κίνα για τον τρόπο που χειρίστηκε την επιδημία του κορωνοϊού, αύξησε και η Αυστραλία, διερωτώμενη για τη διαφάνεια του Πεκίνου, αλλά και ζητώντας τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την προέλευση του ιού SARS-CoV-2 και του τρόπου που εξαπλώθηκε.
Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Marise Payne δήλωσε ότι  «ανησυχεί πολύ» για το θέμα της διαφάνειας από την πλευρά της Κίνας και σημείωσε ότι «τα ζητήματα γύρω από τον κορωνοϊό είναι ζητήματα για ανεξάρτητη έρευνα και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό».
«Στην πραγματικότητα η Αυστραλία επιμένει σε αυτό», υπογράμμισε.
Η έκκληση της Payne για διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με το ξέσπασμα της επιδημίας γίνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Κίνας - Αυστραλίας είναι τεταμένες, αφού η Καμπέρα κατηγορεί το Πεκίνο ότι αναμιγνύεται στις εσωτερικές της υποθέσεις και ανησυχεί για την αυξανόμενη κινεζική επιρροή στην περιοχή του Ειρηνικού.
Πάντως, η Αυστραλία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία προτού επιβαρύνει το δημόσιο σύστημα υγείας. Συνολικά στη χώρα έχουν αναφερθεί 6.586 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 71 θάνατοι.
Σημειώνεται ότι και ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump αυξάνει τις επικρίσεις του προς την Κίνα σχετικά με την covid-19.
Τόσο ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και ανώτεροι σύμβουλοί του, έχουν κατηγορήσει την Κίνα για απουσία διαφάνειας μετά το ξέσπασμα της επιδημίας και μάλιστα, το Σάββατο 18/4 ο D. Trump υπογράμμισε ότι το Πεκίνο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις, «αν ήταν εσκεμμένα υπεύθυνο» για την πανδημία.
Σύμφωνα με τον D. Trump η πανδημία  «θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε, αλλά αυτό δεν έγινε» και «τώρα, όλος ο κόσμος υποφέρει εξαιτίας αυτού».
Σημειώνεται ότι ο κορωνοϊός πιστεύεται ότι πρωτοεμφανίστηκε σε μια αγορά της πόλης Ουχάν στην Κίνα όπου πωλούνταν άγρια ζώα.
Πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και έχει μολύνει πάνω από 2,34 εκατομμύρια ανθρώπους, προκαλώντας τον θάνατο σε πάνω από 161.000.

Το κινεζικό εργαστήριο διαψεύδει

Διέψευσε κατηγορηματικά κάθε ευθύνη το κινεζικό εργαστήριο το οποίο, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, θεωρείται πηγή του κορωνοϊού.
« Είναι αδύνατο αυτός ο ιός να προήλθε από εμάς», δήλωσε το Σάββατο 18/4 σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN ο Γιουάν Ζιμίνγκ διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν.
Σύμφωνα με την πλειοψηφία των επιστημόνων, ο SARS-CoV-2 πιθανόν να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ένα ζώο.
Ωστόσο, η παρουσία του ινστιτούτου αυτού λίγα χιλιόμετρα μακριά από την αγορά της Ουχάν από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η επιδημία, τροφοδοτεί εικασίες για πιθανή διαρροή.
« Γνωρίζουμε ξεκάθαρα ποιου είδους έρευνες διεξάγονται στο ινστιτούτο και πώς αυτές χειρίζονται ιούς και δείγματα», τόνισε ο Γιουάν, ο οποίος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι  «προσπαθούν σκοπίμως να παραπλανήσουν τους ανθρώπους» με πληροφορίες  «που βασίζονται αποκλειστικά σε εικασίες», χωρίς «αποδείξεις».
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, μετά από πολλές επισκέψεις στο εν λόγω ινστιτούτο, είχε προειδοποιήσει το 2018 τις αμερικανικές αρχές για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας σε ένα εργαστήριο που ερευνούσε τους κορωνοϊούς που προέρχονταν από τις νυχτερίδες.

Η τραγωδία συνεχίζεται στις ΗΠΑ

Αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορωνοϊού καθώς τις τελευταίες 24 ώρες άλλοι 1.891 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Στις ΗΠΑ, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, οι νεκροί φτάνουν τις 39.095 σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έχει φθάσει τους 735.366, σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη.
Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στον κόσμο, όπως και ο υψηλότερος αριθμός ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ελπίδα το φάρμακο

Η ελπίδα που καλλιεργήθηκε ότι θα μπορούσε να βρεθεί αποτελεσματικό φάρμακο, ελαχιστοποιήθηκαν καθώς η φαρμακευτική εταιρία που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι μπορεί να πεθάνουν 3,3 εκατ. άνθρωποι στην Αφρική από τον κορωνοϊό.
Την ίδια ώρα, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως είναι 10 φορές περισσότερα τα κρούσματα του κορωνοϊού σε ΗΠΑ, Ιταλία και Κίνα από τα επίσημα νούμερα που δημοσιοποιούν οι αρχές, αφού λόγω του πληθυσμού, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν τεστ σε ευρεία κλίμακα.
Και ενώ είναι κοινή πεποίθηση πως ο παγκόσμιος συναγερμός για την πανδημία θα λήξει μόλις βρεθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και το εμβόλιο, ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις επιχειρούν να ισορροπήσουν μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και της επανεκκίνησης των οικονομιών τους, αναζητώντας την χρυσή τομή για την επόμενη ημέρα της λήξης του lockdown.
Στην Ευρώπη γίνονται τα πρώτα, δειλά βήματα για την άρση των περιοριστικών μέτρων, την ώρα που η Κομισιόν παρουσίασε τον οδικό της χάρτη για την επόμενη ημέρα, ζητώντας συγγνώμη που η Ιταλία αφέθηκε μόνη της στην αντιμετώπιση της κρίσης, παραδεχόμενη διά στόματος της προέδρου της Κομισιόν Von der Leyen πως ήταν εντελώς ανέτοιμη για μία τέτοια πανδημία.
Στην Κίνα, εκεί όπου ξέσπασε η πανδημία τον περασμένο Δεκέμβριο, τα νέα παραμένουν θετικά για την εξέλιξη της νόσου,  αν και δεν λείπουν οι ανησυχητικές ειδήσεις, ωστόσο στην πόλη Wuhan αναθεώρησαν τα στατιστικά στοιχεία σε κρούσματα και νεκρούς απόδειξη ότι η Κίνα έλεγε ψέματα τόσους μήνες για τον κορωνοιό.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία:

- Παγκοσμίως σχεδόν 2,40 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον covid 19
- Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 166 χιλιάδες, ενώ όσοι θεραπεύτηκαν, προσεγγίζουν τις 612 χιλιάδες.
- Τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα, καθώς οι νεκροί αντιστοιχούν στο 6,9% των κρουσμάτων που αποτελεί το ποσοστό της θνητότητας.
- Οι νεκροί ωστόσο αντιστοιχούν στο 0,001% του παγκόσμιου πληθυσμού
- Το ποσοστό όσων θεραπεύτηκαν ως προς τα κρούσματα αντιστοιχεί σε 25,5% από 20% που ήταν πρόσφατα.
Image
Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού με μια ματιά

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 2.367.758.
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 163.134, ενώ θεραπεύτηκαν 604.615 άνθρωποι.
- Η Ιταλία μετρά σχεδόν 23.660 νεκρούς και 178.972 κρούσματα.
- Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 735.366 - Στους 39.095 οι νεκροί.
- Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ισπανία με 195.944 και 20.453 νεκρούς
- Στους 19.718 οι νεκροί στη Γαλλία, 152.978  τα κρούσματα.
- Στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 16.095 και τα κρούσματα σε 121.168.
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 144.348 και οι νεκροί σε 4.547.
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 5.118 και τα κρούσματα σε 82.211.
- Στη Νότια Κορέα οι νεκροί ανέρχονται σε 234 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.661.
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 83.805 και 4.636 θάνατοι.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 10.296 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 222.
- Στους 5.683 οι θάνατοι  στο Βέλγιο και στα 38.496 τα κρούσματα.
- Στα 6.547 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 27.740 στην Ελβετία που μετρά και 1.381 θανάτους.
- Στην Ελλάδα έφτασαν τους 113 οι νεκροί.
- Στους 1.890 οι νεκροί στην Τουρκία, πάνω από 82.329 τα κρούσματα.

Για πρώτη φορά καθοδική η καμπύλη της επιδημίας στη Νέα Υόρκη

Η καμπύλης της επιδημίας του κορ\ωνοϊού στην πολιτεία της Νέας Υόρκης βρίσκεται για πρώτη σε καθοδική πορεία, ανακοίνωσε την Κυριακή (19/4/2020 ο κυβερνήτης Andrew Cuomo.
«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βρισκόμαστε σε καθοδική φάση», είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται προσοχή.
«Η συνέχιση αυτής της καθοδικής πορείας θα εξαρτηθεί από τις πράξεις μας», προειδοποίησε ο Cuomo.

Δεκαπλάσια τα κρούσματα σε ΗΠΑ, Ιταλία και Κίνα από όσα αναφέρουν οι αρχές

Δέκα φορές περισσότερα είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού σε ΗΠΑ, Ιταλία και Κίνα από τα επίσημα νούμερα που δημοσιοποιούν οι αρχές, αναφέρουν οι επιστήμονες.
Ο κόσμος δεν θα μάθει ποτέ την έκταση της πανδημίας.
Οι ερευνητές συμφωνούν στο ότι το πραγματικό νούμερο των μολύνσεων του Covid-19 είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσιάζεται μέσω των μέσων ενημέρωσης – ειδικά στα κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κίνα.
Σε αυτά τα κράτη, λόγω του πληθυσμού, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν τεστ σε ευρεία κλίμακα.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/COVIDus.jpg?itok=_9Lsvyk7
Image
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/NYD2.png?itok=oDBkfVMi
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/download%20%281%29.jpeg?itok=4JTTEOat
Τα σύνορα Καναδά - ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά για έναν ακόμη μήνα


Έναν ακόμη μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα ΗΠΑ και Καναδά, λόγω της κρίσης του νέου κορωνοϊού.
«Επιβεβαιώνω σήμερα ότι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για να παραταθεί κατά 30 ημέρες» το κλείσιμο των συνόρων για τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, επισήμανε το Σάββατο (18/4/2020) ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί καθημερινά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είπε αυτήν την εβδομάδα ότι θα ήθελε τα σύνορα, που έχουν κλείσει εδώ και 3 εβδομάδες, να είναι «μεταξύ των πρώτων» που θα ξανανοίξουν, την ώρα που η Οτάβα εκτιμά ότι θα χρειαστούν «περισσότερες εβδομάδες».
«Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, που θα επιτρέψει στους πολίτες σε κάθε πλευρά των συνόρων να είναι ασφαλείς», είπε ο Trudeau.
«Είναι ένα νέο παράδειγμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» και θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο εμπορικών εταίρων, παρά την πανδημία, σύμφωνα με τον ίδιο.
Με πληθυσμό εννέα φορές μικρότερο από τις ΗΠΑ, ο Καναδάς καταμετρά σήμερα 34.386 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊoύ και 1.520 νεκρούς.

Γαλλία: Πλησιάζει τους 20.000 νεκρούς

Η επιδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 19.349 θανάτους στη Γαλλία, από τις αρχές Μαρτίου 2020, ενώ τα κρούσματα φτάνουν σχεδόν 153 χιλιάδες.
Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται και βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να υποχωρεί, επισήμανε στις 18/4/2020 η γενική διεύθυνση Υγείας.
Συνολικά, 11.842 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία (+364) και 7.481 (+278) σε οίκους ευγηρίας και άλλες υποδομές φροντίδας, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με τη νόσο Covid-19 ανήλθε σε 30.639, καταγράφοντας πτώση 551 ασθενών.
Μεταξύ αυτών, 5.833 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός μειωμένος κατά 194 σε σύγκριση με την Παρασκευή 17/4.
Πρόκειται για τη 10η ημέρα που καταγράφεται πτώση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών και την τέταρτη ημέρα που καταγράφεται πτώση στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται.

Iταλία: Συνολικά 23.230 νεκροί και 176.000 τα κρούσματα - Σε καραντίνα η κωμόπολη Saviano

Μειώνεται ο αριθμός των νεκρών που ανακοινώνεται ημερησίως στην Ιταλία.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 175.925, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 23.227.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (17/4)  το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 172.434 και οι νεκροί στους 22.745, ενώ 42.727 είχαν θεραπευθεί.
Το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 482 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.491 νέα κρούσματα.
Ακόμη, 2.200 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό, 2.733 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 25.007 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.
Μάλιστα, για 80.031 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός, ενώ 44.927 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 65.381 και οι νεκροί 12.050.
Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 22.184, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.965. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 15.692, με 1.059 νεκρούς.
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού δεν παρουσιάζει ουσιαστική μεταβολή (μόνο 2 λιγότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 93 λιγότεροι άνθρωποι.
Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη πέμπτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Οι θεραπευμένοι είναι 363 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η μεγάλη πρόκληση, τώρα, είναι να μπορέσει να ελεγχθεί επαρκώς η κατάσταση των ασθενών σε κατ΄οίκον περιορισμό, για να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν θεραπευθεί, και μόνον στην συνέχεια να ξαναρχίσουν να έχουν επαφές με μέλη της οικογένειας τους.
Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα την κωμόπολη Saviano, η οποία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.
Η απόφαση ελήφθηκε ως μέτρο προστασίας, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι κατέβηκαν στο δρόμο το Σάββατο 18/4 για να πουν το ύστατο χαίρε στον 60χρονο δήμαρχο και γιατρό, Carmine Someset, ο οποίος έχασε την ζωή του από κορωνοϊό.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ITALY1_0.png?itok=WQT4rNi6
Ισπανία: Παράταση της καραντίνας μέχρι τις 9 Μαΐου – Ίσως τα παιδιά μπορέσουν να βγουν από το σπίτι

Για δυο ακόμη εβδομάδες, ήτοι μέχρι και τις 9 Μαΐου θα παρατείνει την καραντίνα η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες από τον νέο κορωνοϊό χώρες παγκοσμίως.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sánchez, ανακοίνωσε ότι  θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να παρατείνει κατά 15 ημέρες, ως τις 9 Μαΐου, την καθολική καραντίνα που έχει επιβληθεί στη χώρα, αλλά και ότι τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης θα χαλαρώσουν για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν με «περιορισμένο» τρόπο και «υπό όρους προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση» της νόσου Covid-19 από τις 27 Απριλίου.
Σημειώνεται ότι η Ισπανία επέτρεψε αυτήν την εβδομάδα την επαναλειτουργία ορισμένων τομέων της οικονομίας, όπως της βιομηχανίας, αρχίζοντας έτσι να χαλαρώνει το lockdown που είχε επιβάλει στις 14 Μαρτίου.
Ωστόσο, οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και έχουν περιοριστεί στις αναγκαίες μετακινήσεις, όπως να βγουν για την προμήθεια τροφίμων, ενώ τα παιδιά δεν βγαίνουν έξω.
Η επόμενη φάση της καραντίνας, μετά τις 27 Απριλίου, ενδέχεται να μην είναι συμμετρική, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα θα είναι ίσως πιο χαλαρά σε μερικές περιοχές και για κάποιες ομάδες, όπως για τα παιδιά που θα  μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους «για περιορισμένο χρονικό διάστημα και υπό όρους προκειμένου να αποφευχθεί η μόλυνση».
Στο μεταξύ, ο απολογισμός των νεκρών στην Ισπανία από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε την Κυριακή του Πάσχα (19/4/2020) κατά 410 έναντι 565 το Σάββατο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 20.453, σε μία από τις πλέον πληγείσες στον κόσμο χώρες.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού έφθασε τα 195.944 την Κυριακή από 191.726 το Μεγάλο Σάββατο.

Γερμανία: Νέοι θάνατοι και κρούσματα

Τους 4.547 έφτασαν οι νεκροί στη Γερμανία, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 144 χιλ.
Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 184, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού το Robert Koch-Institut.
Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 2.458 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Σημειώνεται ότι οι απολογισμοί των ασθενών που υπέκυψαν και των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία είναι χαμηλότεροι από αυτούς που καταγράφηκαν το Σάββατο 18/4 (242 και 3.609 αντίστοιχα) αλλά και την Παρασκευή 17/4(299 και 3.380).

Βρετανία: Νέα μεγάλη άνοδος κρουσμάτων και θανάτων - Δεν θα άρει το lockdown

Στους 16.095 ανέρχονται οι νεκροί στη Βρετανία, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν τα 122 χιλιάδες.
Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson «αναρρώνει» από τον κορωνοϊό, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος υπουργός, και διαβιβάζει τις οδηγίες του στην κυβέρνηση, την ίδια ώρα που επικρίνεται για την απόκρισή του στην πανδημία.
Ο 55χρονος Συντηρητικός ηγέτης «είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Dominic  Raab», τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος τον αντικαθιστά κατά την περίοδο της ανάρρωσής του.
Ο τελευταίος διαβίβασε «τις οδηγίες του πρωθυπουργού στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης» στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης διευκρίνισε ο Gove.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την ασθένεια.
Όμως αυτοί οι καθημερινοί απολογισμοί της κυβέρνησης επικρίνονται γιατί περιλαμβάνουν μόνο τους θανάτους στο νοσοκομείο ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στα διαγνωστικά τεστ, αποκλείοντας εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε οίκους ευγηρίας ή στο σπίτι.
Οργανώσεις που εκπροσωπούν οίκους ευγηρίας κάνουν λόγο για 4.000 έως 7.500 θανάτους στα ιδρύματα αυτά.
Η κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη 16/4 να παρατείνει τουλάχιστον κατά τρεις εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε στις 23 Μαρτίου και δεν σκέπτεται ακόμη την έξοδο από το lockdown.

Κίνα: Σε 83.805 τα κρούσματα

Στους 4.636 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην ηπειρωτική Κίνα από την επιδημία του κορωνοϊού ύστερα από την αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για θανάτους και κρούσματα από την πόλη Ουχάν, η οποία υπήρξε το επίκεντρο της πανδημίας.
Τα κρούσματα φτάνουν τα 83.805.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε συγκάλυψη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα και ότι η κυβέρνηση δεν επιτρέπει καμιά συγκάλυψη.
Όπως είπε, η αναθεώρηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ουχάν, όπου η επιδημία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, ήταν το αποτέλεσμα στατιστικής επαλήθευσης για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια των στοιχείων και ότι η αναθεώρηση είναι συνήθης διεθνής πρακτική.
Παράλληλα, το Πεκίνο απηύθυνε έκκληση για διεθνή ενότητα κατά του κορωνοϊού, μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου Ε.  Macronκαι αρκετών δυτικών πρωτευουσών για τη διαχείριση της επιδημίας από το Πεκίνο.

Τουρκία: Με πάνω από 82 χιλ. κρούσματα ξεπέρασε το Ιράν

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία αυξήθηκαν σε 82.329, με τη χώρα να ξεπερνά το Ιράν.
Μάλιστα, ο απολογισμός της Τουρκίας ως προς τα κρούσματα απέχει λίγες εκατοντάδες από εκείνον της Κίνας, όπου εμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός.
Το τουρκικό υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό το Σάββατο 18/4 ότι 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 1.890.
Συνολικά, 10.453 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19, ενώ ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διεξαχθεί τις τελευταίες 24 ώρες ανέρχεται σε 40.520.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε, επιπλέον, την παράταση των περιορισμών στις μετακινήσεις μεταξύ 31 πόλεων για άλλες 15 ημέρες, που ήδη τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα.
«Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε όλες οι χώρες για να πολεμήσουμε την επιδημία και να κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον της Covid-19» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας.

Ιράν: Πάνω από 5.100 οι νεκροί, τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 82.200

Ο απολογισμός των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στο Ιράν αυξήθηκε κατά 87 φθάνοντας τους 5.118, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε μια δήλωση την Κυριακή (19/4/2020) στην κρατική τηλεόραση.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ιράν, στη πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής, έχει φθάσει τα 82.211, είπε.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης