Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μειώθηκαν κατά 66 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν κατά 66 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Στις 438 οι εξέδρες πετρελαίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016

 

Σημαντική μείωση σημειώσαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2015, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν από την αρχή του έτους, παρά τις νέες παγκόσμιες προσπάθειες των παραγωγών να μειώσουν την παραγωγή για να αντιμετωπίσουν την κρίση που προκλήθηκε από την καταστροφή της ζήτησης από την πανδημία κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 66 οι εξέδρες πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 17 Απριλίου, σε 438, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes Co την Παρασκευή 17.4.2020.

Η μέτρηση των εξέδρων, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, είναι 47% χαμηλότερη σε σχέση με την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, όταν ήταν ενεργές οι 825 εξέδρες πετρελαίου.

Οι αναλυτές του Raymond James προέβλεπαν ότι οι συνολικές εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ θα καταρρεύσουν από περίπου 800 στο τέλος του 2019 σε χαμηλό ρεκόρ περίπου 400 στα μέσα του έτους και περίπου 200 στα τέλη του 2020.

Η επενδυτική τράπεζα προέβλεψε ότι θα ήταν κατά μέσο όρο 225 εξέδρες το 2021.

Αυτό συγκρίνεται με το τρέχον χαμηλό όλων των εποχών των 404 εξέδρων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 20 Μαΐου 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.

Στον Καναδά, εν τω μεταξύ, ο συνολικός αριθμός πλατφορμών πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε στις 30, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes. Το προηγούμενο χαμηλό όλων των εποχών ήταν 29 εξέδρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 24 Απριλίου 1992.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή αργού για να σταματήσει η πτώση των τιμών του πετρελαίου, καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να επιβραδύνουν την πανδημία με κλειδώματα που περιορίζουν επίσης την οικονομική ανάπτυξη και την ενέργεια ζήτηση.

Η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co δήλωσε ότι 32 από τις ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) που παρακολουθεί έχουν μειώσει τα σχέδια δαπανών τους.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, μειώθηκε σε 89, επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία τον Σεπτέμβριο του 2016.

Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο 750. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης