Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Saudi Aramco: Παροχή πλήρων συμβατικών όγκων πετρελαίου στην αγορά της Ασίας τον Μάιο

Saudi Aramco: Παροχή πλήρων συμβατικών όγκων πετρελαίου στην αγορά της Ασίας τον Μάιο
Οι περικοπές αποσκοπούν στη χαλάρωση του ελλείμματος προσφοράς που επιδεινώνεται από την κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, έχει κοινοποιήσει σε ορισμένα διυλιστήρια στην Ασία ότι θα παρέχει πλήρεις συμβατικούς όγκους αργού πετρελαίου τον Μάιο, σύμφωνα με τρεις πηγές  που έχουν γνώση των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, πρόκειται για μια κίνηση που έπεται της συμφωνίας για περικοπή 9,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Μάιο και τον Ιούνιο  αφού οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν στα χαμηλά 18 χρόνια. Οι περικοπές αποσκοπούν στη χαλάρωση του ελλείμματος προσφοράς που επιδεινώνεται από την κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού.
Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να μειώσει την παραγωγή της κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο, από την αρχική τιμή των 11 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας των παραγωγών.
Παρά τις περικοπές, η Saudi Aramco έχει πραγματοποιήσει βαθιές μειώσεις τιμών για το αργό που πωλεί στην Ασία τον Μάιο μετά τη μείωση της ζήτησης καυσίμων και τα περίπλοκα περιθώρια διύλισης στη Σιγκαπούρη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης