Ενέργεια

Αμετάβλητες οι οικονομικές προοπτικές της European Energy – Στα 52-58 εκατ. ευρώ κυμαίνονται τα EBITDA του 2020

Αμετάβλητες οι οικονομικές προοπτικές της European Energy – Στα 52-58 εκατ. ευρώ κυμαίνονται τα EBITDA του 2020
Η European Energy θα δημοσιεύσει την ενδιάμεση έκθεσή της για το πρώτο τρίμηνο του 2020 στις 27 Μαΐου

Τις προοπτικές της για κέρδη της τάξεως των 35-39 εκατ. ευρώ διατηρεί η European Energy, παρά την πανδημία του κορωνοιού.
Η δανική εταιρεία προβλέπει τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 2020 να κυμαίνονται στα 52-58 εκατ. Ευρώ, σε σύγκριση με 44,3 εκατ. ευρώ το 2019.
Η European Energy δήλωσε ότι συνεχίζει να διαπιστώνει το ενδιαφέρον που εκφράζουν για τα ενεργειακά της πάρκα, σημαντικοί θεσμικοί επενδυτές.
Όσον αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, αυτές δεν επηρεάζεται ουσιαστικά" από τις τρέχουσες χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, λόγω του ότι οι περισσότερες πωλήσεις πραγματοποιούνται μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών, τύπου PPA.
Από την πλευρά του, ο  διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ενέργειας Knud Erik Andersen τόνισε ότι: «Φυσικά, μας επηρεάζει η κατάσταση του COVID-19 και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί. Οι περισσότεροι υπάλληλοί μας εργάζονται από το σπίτι εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε ακόμη να επιτύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους για το 2020. Οι προμηθευτές και οι συνεργάτες μας συνέχισαν να παραδίδουν προϊόντα και εργασίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενώ οι δικοί μας υπάλληλοι έχουν δείξει αξιοσημείωτη δέσμευση και ανθεκτικότητα σε αυτήν την κατάσταση. Γι 'αυτό μπορούμε να δημοσιεύσουμε την ετήσια έκθεσή μας με αμετάβλητες οικονομικές προοπτικές».
Η European Energy θα δημοσιεύσει την ενδιάμεση έκθεσή της για το πρώτο τρίμηνο του 2020 στις 27 Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης