Χρηματιστήριο & Αγορές

Με απώλειες 2% η Wall - Τα νέα στοιχήματα, τι θα κρίνει την συνέχεια - Morgan Stanley και I. Shepherdson επιχειρηματολογούν

Με απώλειες 2% η Wall - Τα νέα στοιχήματα, τι θα κρίνει την συνέχεια - Morgan Stanley και  I. Shepherdson επιχειρηματολογούν
H αμερικανική οικονομία σώζεται - Το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό και αν ο COVID ξαναχτυπήσει
Με απώλειες της τάξης του 2,2% έκλεισε την συνεδρίαση στις 2783 μονάδες ο S&P, ενώ ο NASDAQ μόλις  -1,15% στις 8590 μονάδες.
Παρά τα πρώτα φανερά σημάδια της έκτασης της ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, ο Ian Shepherdson chief US Economist της Pantheon Macroeconomics, ο οποίος κέρδισε για 9η φορά τον Μάρτιο την πρωτιά στις προβλέψεις των αμερικανικών μεγεθών, αναφέρει ότι τα χειρότερα είναι αυτά που έχουμε δει.
Μακροπρόθεσμα αναφέρει ότι, η οικονομία και οι αγορές θα συγκεντρωθούν στα στοιχεία  εκτόνωσης και ύφεσης  της πανδημίας παγκοσμίως.
Το σενάριο εφιάλτης στο οποίο πεθαίνουν χιλιάδες κάθε μέρα και το σύστημα υγείας δεν μπορεί να αναταποκριθεί έχει αποφευχθεί.
Οι τελευταίες κινήσεις της Fed και η προοπτική περαιτέρω δημοσιονομικής υποστήριξης εξασφαλίζουν ότι η ασύμμετρη βύθιση της οικονομίας μέχρι το τέλος Mαϊου έχει αποφευχθεί.
Ο ίδιος εκτιμά ότι τόσο το Κογκρέσσο όσο και η FED αντιλήφθησαν γρήγορα το πρόβλημα και έχουν αντιδράσει.
Παρά ταύτα προς το παρόν οι Δημοκρατικοί φαίνεται να αντιδρούν στην επέκταση των χρηματοδοτήσεων για τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν ήδη φτάσει τα 349 δισ δολάρια.
Η ταχύτητα και η έκταση στην αντίδραση ανάκαμψης της οικονομίας παραμένουν άγνωστες και η Wall ενέχει ρίσκα να ξαναδοκιμάσει μια διορθωτική τάση, καθώς το άνοιγμα της οικονομίας θα καθυστερήσει και δεν διαθέτει ακόμα τις προϋποθέσεις να υλοποιηθεί, αφού δεν έχουν υποχωρήσει αρκετά τα νέα κρούσματα.
Μια νέα περίοδος ελεύθερης πτώσης της Wall φαίνεται όχι πιθανή.
Το ΑΕΠ θα έχει ύφεση 3% για το 2020 με -30% για το β τρίμηνο, ενώ η Wall πιθανώς να κλείσει την χρονιά τις 2900 μονάδες.

Koρυφάιοι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν σύμφωνα με ανάλυση τους που δημοσιοποίησαν την ΜεγάληΤετάρτη 15/4 ότι  η ανάκαμψη θα είναι πιο γρήγορη χάρις την πρωτόγνωρη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική υποστήριξης .
Επίσης ρόλο θα πάιξει το γεγονός ότι οι καταναλωτές και το χρηματοοικονομικό σύστημα είναι λιγότερο δανεισμένο κατά την φάη της πτώσης της οικονομίας.
Θεωρούν ότι θα πρέπει να πουληθεί ο VIX αλλά ότι οι αγορές δεν θα φτάσουν τα υψηλά των αποτιμήσεων που είδαμε στην κορυφή.
Το βασικό ρίσκο έχει να κάνει με την σπουδή ανοίγματος της οικονομίας η οποία μπορεί  να κρύβει σημαντικά ρίσκα, είδικά όταν ο καιρός ζεστάνει και η κοινωνική απόσταση δεν θα είνα εφικτή στον βαθμό που γίνεται σήμερα.

Από την πλευρά του ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς μιλώντας στο Bloomberg ανέφερε ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να μην έχει μια ισχυρή ανάκαμψη που έχει αρχίσει να αναμένεται.

Aπό τις ενεργειακές του DOW η ExxonMobil είχε την χειρότερη συμπεριφορά με -4,6%, παράλληλα η εταιρία προχωρά σε νέα ομολογιακή έκδοση 9 δισ για αναχρηματοδοτήσεις, ενώ η Chevron έχασε 2,51%

Αν στις εταιρίες πετρελαίου υπάρχει δυστοκία, η TESLA έκλεισε θετικά στα 729,83 δολάρια μετά την ανάλυση της Goldman που της δίνει τιμή- στόχο τα 864 δολάρια .
Υψηλό 753 δολ, χαμηλό 710 δολ και κεφαλαιοποίηση 134,37 δισ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης