Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Πέτσας: Πριν τις 27/4 η ανακοίνωση της άρσης των μέτρων – Ανοιχτό το σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Πέτσας: Πριν τις 27/4 η ανακοίνωση της άρσης των μέτρων – Ανοιχτό το σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας
Το σίγουρο είναι ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι η ανακοίνωση της άρσης των περιοριστικών μέτρων θα γίνει πριν τις 27 Απριλίου, όταν και λήγουν οι περιορισμοί διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι μετακινήσεις και οι συναθροίσεις.
«Ο εχθρός μας είναι ο συνωστισμός, γι' αυτό δεν θέλουμε τις συγκεντρώσεις ατόμων το Πάσχα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει το σενάριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
«Πηγαίνουμε μέρα-μέρα, βλέπουμε πως εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίσουμε ότι χρειάζεται.
Σε ότι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τάση λόγω του Πάσχα, διπλασιάσαμε το πρόστιμο και τονίζουμε τις απαγορεύσεις, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν σσυγκεντρώσεις πιστών έξω από ναούς τις επόμενες ημέρες και για το ενδεχόμενο παρεμβάσεων από την Αστυνομία, ο κ. Πέτσας είπε ότι «δεν είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος, βασιζόμαστε στην πειθώ».
«Δεν μπορεί για τους λίγους παραβατικούς να την πληρώσουμε όλοι» τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην άρση των περιορισμών.
«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και ημέρες, κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού, να επεξεργαζόμαστε το σενάριο μιας αργής, σταδιακής και μακρόσυρτης αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.
Για όλα αυτά, πριν από τις 27 Απριλίου, οπότε λήγουν οι ισχύοντες περιορισμοί, θα ενημερωθούν οι πολίτες για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί.
Αυτή θα είναι πιο δύσκολη διαδικασία σε σχέση με τον περιορισμό στις μετακινήσεις, καθώς πρέπει να πειστούν κάποιοι ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους μια εβδομάδα παραπάνω σε σχέση με το να κλειστούν όλοι στο σπίτι τους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς».
«Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία.
Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που αφορά την μείωση μισθών ή συντάξεων».
Επιπλέον, ο κ.Πέτσας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση, μέχρι τον Φεβρουάριο συνέχιζε το πρόγραμμα της για την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, συμπληρώνοντας ότι οι αναφορές του Πρωθυπουργού αφορούσαν την επιστροφή των θεσμών σε κανονικότητα και όχι στην νομοθέτηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και υπό έκτακτες συνθήκες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης