Διεθνή

Αναστέλλει ο Trump την χρηματοδότηση του ΠΟΥ λόγω κακής διαχείρισης του κορωνοϊού

tags :
Αναστέλλει ο Trump την χρηματοδότηση του ΠΟΥ λόγω κακής διαχείρισης του κορωνοϊού
Ο ΠΟΥ παρέβη το βασικό του καθήκον και πρέπει να λογοδοτήσει είπε ο Trump
Στην αναστολή της συμβολής των ΗΠΑ στην χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump καταγγέλλοντας τον Οργανισμό για κακή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Σήμερα, διατάσσω την αναστολή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για όσο θα γίνεται μελέτη για να εξεταστεί ο ρόλος του ΠΟΥ στην κακή διαχείριση και στη συγκάλυψη της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Ο κόσμος έλαβε πολλές ψευδείς πληροφορίες για τη μετάδοση και τη θνητότητα της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Trump.
Όπως είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ΠΟΥ παρέβη «το βασικό του καθήκον» και «πρέπει να λογοδοτήσει», καθώς κατηγόρησε τον Οργανισμό ότι διέσπειρε την «παραπληροφόρηση» της Κίνας για την πανδημία, χειροτερεύοντας έτσι την παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας.
Υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ συνεισφέρουν «400 ως 500 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο» στον ΠΟΥ, έναντι περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων και «ακόμη λιγότερων» χρημάτων που του διαθέτει η Κίνα, ο Trump έκρινε πως είναι «καθήκον» του να απαιτήσει λογοδοσία.
«Αν ο ΠΟΥ είχε κάνει τη δουλειά του και είχε στείλει ειδικούς στην Κίνα για να μελετήσουν αντικειμενικά την κατάσταση επί του πεδίου, η επιδημία θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στην πηγή της με πολύ λίγους νεκρούς» τόνισε ο Trump, ο οποίος στηλιτεύει το ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως το κλείσιμο των συνόρων, συνάντησαν «σθεναρή αντίσταση» από πλευράς ΠΟΥ, τη στιγμή που «συνέχιζε να επαινεί τους κινέζους ηγέτες για την προθυμία τους να μοιραστούν πληροφορίες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης