Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Ινδία σχεδιάζει να συνεχίσει τη στρατηγική αποθήκευση πετρελαίου μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου

Η Ινδία σχεδιάζει να συνεχίσει τη στρατηγική αποθήκευση πετρελαίου μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου
Η ζήτηση καυσίμων της Ινδίας τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 17,8%, η χαμηλότερη σε διάστημα δύο δεκαετιών

Η Ινδία σκοπεύει να γεμίσει πλήρως το στρατηγικό αποθεματικό πετρελαίου της (SPR) μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου μεταφέροντας περίπου 19 εκατομμύρια βαρέλια στις εγκαταστάσεις  της έως τότε, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SPR της χώρας την Τρίτη 14.3.2020.

Η Ινδία μετακινεί το πετρέλαιο στο SPR για να βοηθήσει τα διυλιστήρια της χώρας να μειώσουν το πλεόνασμα αργού , καθώς η απομόνωση για να συγκρατήσει το ξέσπασμα του COVID-19, έχει πλήξει τις μεταφορἐς και τη βιομηχανική κατανάλωση καυσίμων στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Η ζήτηση καυσίμων της Ινδίας τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 17,8%, η χαμηλότερη σε διάστημα δύο δεκαετιών.

Η Ινδία θα εκτρέψει φορτία για φόρτωση τον Απρίλιο που έχουν ήδη αγοράσει τα διυλιστήρια Indian Oil Corp, Bharat Petroleum, Hindustan Petroleum and Mangalore Refinery and Petrochemicals Ltd.

"Μέχρι τώρα το σχέδιο είναι να γεμίσει τα σπήλαια μέχρι (την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου), πριν από την άφιξη των μουσώνων. Αγοράζουμε πετρέλαιο από τα κρατικά διυλιστήρια, "H.P.S. δήλωσε ο Ahuja, διευθύνων σύμβουλος της Indian Strategic Petroleum Reserves Ltd (ISPRL).

Η ISPRL είναι υπεύθυνο για την κατασκευή και την πλήρωση των τοποθεσιών SPR.

Η ISPRL επιθυμεί να παραλάβει τα φορτία πριν ξεκινήσουν οι μουσώνες της Ινδίας το Μάιο, καθώς το σύστημα αγκυροβόλησης έχει ένα μόνο σημείο, το οποίο μπορεί να εκφορτώσουν πολύ μεγάλα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού (VLCC) στο λιμάνι του Mangalore, το οποίο θα τροφοδοτεί δύο περιοχές SPR, και κλείνει κατά τη διάρκεια της περιόδου βροχών .

Το περασμένο μήνα, το Reuters ανέφερε ότι η Ινδία σχεδίαζε να αγοράσει πετρέλαιο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία για να καλύψει το SPR για να κερδίσει από τις χαμηλές τιμές.

«Χρησιμοποιούμε τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου», είπε, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα από αυτά τα φορτία συνδέονται με τις επίσημες τιμές πώλησης (OSP) για τον Απρίλιο.

Η Σαουδική Αραβία μείωσε δραστικά τα OSP της για τον Απρίλιο για να αυξήσει τις πωλήσεις πετρελαίου της.

Ο Ahuja είπε ότι η ISPRL ελπίζει να λάβει το τελευταίο φορτίο πετρελαίου στις 21 Μαΐου, ενώ η IOC προμήθευσε πετρέλαιο που περιέχει VLCC από τα ΗΑΕ τη Δευτέρα.

Το SPR είναι σε τρεις τοποθεσίες στη νότια Ινδία και μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 37 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, που αντιστοιχούν σε περίπου 9,5 ημέρες από τη ζήτηση πετρελαίου της Ινδίας. Ένα τμήμα του SPR έχει ήδη γεμίσει.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει διαθέσει περίπου 38 δισεκατομμύρια ρουπίες (498,18 εκατομμύρια δολάρια) για τις αγορές πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης