Ενέργεια

Το Ταμείο Κρατικών Επενδύσεων της Ρωσίας θα συνεχίσει να επενδύει στη Σαουδική Αραβία

Το Ταμείο  Κρατικών Επενδύσεων της Ρωσίας θα συνεχίσει να επενδύει στη Σαουδική Αραβία
Dmitriev: Η παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου εμπόδισε την πτώση των τιμών του  στα 10 δολάρια το βαρέλι

Το ταμείο κρατικών επενδύσεων της Ρωσίας θα συνεχίσει να επενδύει στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Vision 2030 της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε τη Δευτέρα 13.4.2020 στο κανάλι της Σαουδικής Αραβίας Al-Arabiya ο επικεφαλής του ταμείου.

Ο επικεφαλής του Ταμείου Kirill Dmitriev, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους διαπραγματευτές πετρελαίου της Μόσχας, δήλωσε ότι η παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου εμπόδισε την πτώση των τιμών του πετρελαίου στα 10 δολάρια το βαρέλι, πρόσθεσε.

Οι συνομιλίες για το πετρέλαιο, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, απέδειξαν την ικανότητα της Ρωσίας να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία στηρίζει τη συμφωνία για τη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου, ανέφερε ο Dmitriev.

Το Ταμείο σχεδιάζει κοινά γεωργικά προγράμματα με τη Σαουδική Αραβία και εργάζεται επίσης σε εργοστάσιο εμβολίων στο βασίλειο, ανέφερε, σύμφωνα με τον αλ-Αραμπίγια, ότι οι σχέσεις με το Ριάντ είναι "πολύ, πολύ θετικές".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης