Ενέργεια

Baker Hughes: Προχωρεί σε απομείωση 15 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο λόγω χαμηλών τιμών πετρελαίου

tags :
Baker Hughes: Προχωρεί σε απομείωση 15 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο λόγω χαμηλών τιμών πετρελαίου

Η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη ζήτηση πετρελαίου εξακολουθεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επενδυτικά και λειτουργικά σχέδια των πρωτογενών πελατών μας", ανέφερε η Baker Hughes

Η  Baker Hughes Co, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13.4.2020 ότι προχώρησε σε απομείωση της υπεραξίας των περιουσιακών της στοιχείων κατά 15 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν και η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τη ζήτηση και οδήγησε τους παραγωγούς πετρελαίου να περιορίσουν τις γεωτρήσεις.

Οι παραγωγοί έχουν μέχρι στιγμής περικόψει τις δαπάνες για το 2020 κατά περίπου 30% ή 37 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, μετά από πόλεμο τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας και την μείωση της ενεργειακής ζήτησης εξαιτίας της επιδημίας.

"Η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη ζήτηση πετρελαίου εξακολουθεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επενδυτικά και λειτουργικά σχέδια των πρωτογενών πελατών μας", ανέφερε η Baker Hughes σε ανακοίνωση.

Προσέθεσε ότι η λογιστική αξία των μονάδων που παρέχουν υπηρεσίες και εξοπλισμό στους παραγωγούς υπερέβη την εκτιμώμενη δίκαιη αξία τους, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση απομείωσης της υπεραξίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ενέκρινε ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε αναδιάρθρωση, απομείωση αξίας και άλλες επιβαρύνσεις ύψους περίπου 1,8 δισ. Δολαρίων, εκ των οποίων περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα καταγραφούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Επεσήμανε ότι τα τέλη αναδιάρθρωσης έχουν ως στόχο τη σωστή διεύρυνση των δραστηριοτήτων της για τα αναμενόμενα επίπεδα δραστηριότητας και τις συνθήκες της αγοράς, αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης