Πετρέλαιο

Ρωσία: Σημαντική η συμφωνία του OPEC+ για το πετρέλαιο - Θα αποτρέψει την κατάρρευση στην αγορά ενέργειας

Ρωσία: Σημαντική η συμφωνία του OPEC+ για το πετρέλαιο - Θα αποτρέψει την κατάρρευση στην αγορά ενέργειας
Το Κρεμλίνο τονίζει ότι η συμφωνία για τις περικοπές βοήθησε ώστε να αποφευχθεί το χάος στην αγορά πετρελαίου
Ως «σημαντική» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τη νέα συμφωνία των χωρών του OPEK+, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο προεδρικός εκπρόσωπος Dmitry Peskov, διευκρινίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα αποτρέψει την κατάρρευση στην αγορά ενέργειας.
Ειδικότερα, ο κ. Peskov δήλωσε ότι «η παγκόσμια συμφωνία για το πετρέλαιο στην οποία κατέληξαν οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ βοήθησε ώστε να αποφευχθεί το χάος στην αγορά πετρελαίου και θα στηρίξει μία δυναμική σταθερότητας για τις τιμές του πετρελαίου».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι η Ρωσία «θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή είναι σημαντική και ότι θα βοηθήσει τις τιμές του πετρελαίου ώστε να μην κατρρεύσουν».
Οι χώρες των ΟΠΕΚ+ αποφάσισαν μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως για τον Μάιο και τον Ιούνιο, όγκος που αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής παγκόσμιας προσφοράς.
Μάλστα, πηγές από τους ΟΠΕΚ+ δήλωσαν ότι αναμένουν η συνολική παγκόσμια παραγωγή να μειωθεί κατά 20 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τον επόμενο μήνα, καθώς στις περικοπές θα συμμετάσχουν και άλλοι σημαντικοί παραγωγοί πετρελαίου, όπως είναι οι ΗΠΑ.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι περικοπές που συμφώνησαν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία είναι κατά τέσσερις φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί το 2008, η οποία μέχρι τώρα ήταν η μεγαλύτερη μείωση που είχε σημειωθεί.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν η επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, και του Αμερικανού ομολόγου του, Donald Trump, σηματοδοτεί την αρχή μίας βελτίωσης στις σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Peskov δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να ειπωθεί αυτή τη στιγμή.
Σύμφωνα με τον κ. Peskov, οι πρόσφατες επαφές μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας κια των ΗΠΑ σε θέματα σταθεροποίησης της αγοράς πετρελαίου δε μπορούν να ερμηνευθούν ως ένα σημάδι απόψυξης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Μπορεί αυτή η κατάσταση να εξεταστεί στο γενικότερο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ; Ένα τέτοιο συμπέρασμα είναι απίθανο σήμερα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης