Χρηματιστήριο & Αγορές

Δυσοίωνες οι προβλέψεις της Goldman Sachs για την ισορροπία των τιμών πετρελαίου

Δυσοίωνες οι προβλέψεις της Goldman Sachs για την ισορροπία των τιμών πετρελαίου
Η συμφωνία για περικοπές κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο και τον Ιούνιο, δεν θα καταφέρει να αποκαταστήσει τις ισορροπίες

Την εκτίμησή της για περαιτέρω πτώσεις στις τιμές πετρελαίου τις ερχόμενες εβδομάδες, εξέφρασε η Goldam Sachs. Μάλιστα, όπως αναμεταδίδει το Reuters, η Goldman θεωρεί απίθανο η τρέχουσα συμφωνία της μείωσης παραγωγής να αντισταθμίσει τις απώλειες που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Η συμφωνία για περικοπές κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο και τον Ιούνιο, δεν θα καταφέρει να αποκαταστήσει τις ισορροπίες, δεδομένου ότι τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση της ζήτησης, σε μια εποχή άφθονων αποθεμάτων αργού.
Από την πλευρά της, η Goldman Sachs είδε πτωτικούς κινδύνους για τη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη των 20 δολ. για το Brent αλλά προέβλεψε ότι θα κινηθεί καλύτερα έναντι του αμερικανικού καθώς οι εξαγωγές των παραγωγών του OPEC+ πιθανότατα θα υποχωρήσουν.
Ακόμα και εάν τα μέλη του ΟΠΕΚ συμμορφωθούν πλήρως με τις περικοπές και οι άλλες χώρες συμμορφωθούν κατά 50%, οι εθελοντικές περικοπές θα μεταφραστούν σε μείωση μόλις 4,3 εκατ. βαρελιών την ημέρα από τα επίπεδα του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
«Η απουσία δεσμεύσεων από τις ΗΠΑ η άλλες χώρες μέλη του G20 αποτελεί αδύναμο σημείο της συμφωνίας», προσθέτει η Goldman.
Επιπλέον, αξίζει να επισημανθεί ότι οι κυβερνήσεις σε χώρες ανά τον κόσμο εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης των περιοριστικών μέτρων σε μετακινήσεις και κοινωνικές συναθροίσεις που έχουν καταποντίσει τη ζήτηση για καύσιμα, ώστε να αποτρέψουν περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας.
«Η συμφωνία για μείωση κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως αντιπροσωπεύει στην ουσία μείωση κατά 12,4 βαρέλια της παραγωγής από τη συμμαχία του ΟΠΕΚ+(δεδομένης της αύξησης που είχαν αποφασίσει τον Απρίλιο Σ. Αραβία, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και μόνο κατά 7,2 εκατ. βαρέλια σε σύγκριση με τα κατά μέσο όρο επίπεδα του πρώτου τριμήνου», αναφέρουν σε υπόμνημά τους αναλυτές της Goldman Sachs.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης