Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΟPEC: Η μείωση της παραγωγής μπορεί να φθάσει τα 20 εκατ βαρέλια/ημέρα - Ρημπάουντ στις τιμές πετρελαίου βλέπουν οι αναλυτές

ΟPEC: Η μείωση της παραγωγής μπορεί να φθάσει τα 20 εκατ βαρέλια/ημέρα - Ρημπάουντ στις τιμές πετρελαίου βλέπουν οι αναλυτές
Πως οι περικοπές των αρχικών 9,7 εκατ βαρελιών/ημέρα θα διπλασιασθούν σύμφωνα με draft του OPEC
Μετά την συμφωνία για περικοπή 9,7 εκατ βαρελιών την ημέρα από την 1η Μαϊου 2020 ο OPEC σε draft που κυκλοφορεί στα μέλη του εμφανίζεται αισιόδοξος ότι οι περικοπές θα φτάσουν τα 20 εκατ βαρέλια την ημέρα.
Τρεις πηγές του OPEC+ σύμφωνα με το Reuters προβλέπουν αυτήν την έκταση της μείωσης, που θα σημάνει μείωση της προσφοράς κατα 20%, εξισορροπώντας ουσιαστικά μεγάλο τμήμα της παγκόσμιας προσφοράς.
Οι εκτός OPEC χώρες Βραζιλία, Καναδάς, Νορβηγία και ΗΠΑ θα συμβάλουν κατά 3,7 εκατ βαρέλια /ημέρα στις περικοπές.
Τα μέλη του Κόλπου του Οργανισμού Εξαγωγικών Χωρών Πετρελαίου θα προχωρήσουν σε βαθύτερες μειώσεις από τις συμφωνηθείσες, ανέφεραν πηγές του OPEC+.
Παράλληλα και η IEA θα αγοράσει σύμφωνα με ανακοινώσεις που αναμένονται την Δευτέρα 13/4 περί τα 3 εκατ βαρέλια την ημέρα τους επομένους μήνες.
Η IEA δεν έχει προβεί ακόμα σε σχόλια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο του Reuters υπήρξε teleconference μεταξύ του Βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, του Πούτιν και του Trump, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συμφωνία, σύμφωνα με την SPA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας αργά την Κυριακή 12/4.
Αντίστοιχο τηλεφώνημα υπήρξε μεταξύ του προέδρους Trump και του πρίγκηπα Salman.
Σε αντίστοιχες εκτιμήσεις για συνολικές περικοπές της τάξης των 20 εκατ βαρελιών ανά ημέρα προέβη και ο υπουργός Ενέργειας του Κουβέϊτ.
Σαουδική Αραβία, Κουβέϊτ και ΗΑΕ εθελοντικά θα προχωρήσουν σε βαθύτερες περικοπές που θα φτάσουν σε συνολικό επίπεδο τα 12,5 εκατ βαρέλια /ημέρα από τα σημερινά επίπεδα ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με εκτίμηση της Rystad Energy αν οι G-20 προσθέσουν άλλα 10 εκατ βαρέλια/ημέρα στις περικοπές τότε η ανακούφιση θα είναι σημαντική, καθώς μπορεί οι αποθήκες να είναι γεμάτες αλλά η αγορά θα έχει σταθεροποιηθεί.

Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Mπιν Σαλμάν δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή που είναι μέλος της συμφωνίας.

Σύμφωναμε το Reuters η συμφωνία θα μπορούσε να ενισχύσει τις τιμές, που έχουν πτώσεις μέχρι και 50% από την αρχή του 2020.
Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει σημαντικά τον Trump στο εσωτερικό του μέτωπο, καθώς και τις αμερικανικές πετρελαϊκές.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης