Πετρέλαιο

Trudeau: Ο Καναδάς υπέρ μιας «συντονισμένης προσέγγισης» για την αγορά πετρελαίου

Trudeau: Ο Καναδάς υπέρ μιας «συντονισμένης προσέγγισης» για την αγορά πετρελαίου
Δεν έγινε γνωστό αν η χώρα θα περιορίσει την παραγωγή

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, δήλωσε την Παρασκευή 10.3.2020 ότι οι προσπάθειες για την ελάφρυνση του παγκόσμιου πλεονάσματος πετρελαίου θα πρέπει να γίνουν με συντονισμένο τρόπο, χωρίς να αναφερθεί εάν η χώρα θα περιορίσει τη δική της παραγωγή.

"Αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια παγκόσμια πρόκληση για πολλές και διαφορετικές χώρες και η συντονισμένη προσέγγιση είναι εξαιρετικά σημαντική", δήλωσε ο Trudeau  αναφερόμενος στις  προσπάθειες σταθεροποίησης των τιμών του πετρελαίου, μιλώντας σε καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Οι υπουργοί ενέργειας της ομάδας G20 των πιο βιομηχανικών χωρών του κόσμου, που περιλαμβάνει τον Καναδά, πραγματοποιούν συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή για να συζητήσουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τον  ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του να σταθεροποιήσουν τις τιμές του πετρελαίου.

Ο υπουργός φυσικών πόρων του Καναδά, Seamus O'Regan, πρόκειται να μιλήσει με δημοσιογράφους αργότερα την Παρασκευή μετά τις συνομιλίες. Ο Καναδάς είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, εξάγοντας περίπου 4,9 εκατομμύρια βαρέλια τον Φεβρουάριο.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου καθώς οι χώρες κλείνουν μεγάλο μέρος της οικονομίας τους και ο ΟΠΕΚ έχει πλημμυρίσει τον κόσμο με πρόσθετο πετρέλαιο μετά από μια διαμάχη με τη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης