Ασία

Το Ιράν ανακάλυψε νέο κοίτασμα σχιστολιθικού πετρελαίου με αποθέματα 2 δισ. βαρελιών

Το Ιράν ανακάλυψε νέο κοίτασμα σχιστολιθικού πετρελαίου με αποθέματα 2 δισ. βαρελιών
Σύμφωνα με στέλεχος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας, το κοίτασμα περιλαμβάνει ελαφρύ αργό πετρέλαιο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αποθέματα φυσικού αερίου.
Το Ιράν ανακάλυψε νέο κοίτασμα σχιστολιθικού πετρελαίου στη δυτική επαρχία της χώρας Lorestan με συνολικά αποθέματα 2 δισ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου, όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο στέλεχος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας.
Σύμφωνα με τον Bahman Soleimani, το κοίτασμα περιλαμβάνει ελαφρύ αργό πετρέλαιο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αποθέματα φυσικού αερίου.
Το πρακτορείο Tasnim επισημαίνει ωστόσο, ότι το κόστος της συμβατικής παραγωγής πετρελαίου στο Ιράν βρίσκεται κάτω από τα 10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το κόστος παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο βρίσκεται μεταξύ 40 και 80 δολαρίων το βαρέλι, καθιστώντας την επένδυση στο ανακαλυφθέν κοίτασμα οικονομικά ανέφικτο στις τρέχουσες τιμές.
Το υπέδαφος του Ιράν διαθέτει αποδεδειγμένα συμβατικά αποθέματα πετρελαίου 158 δισ. βαρελιών, κατατάσσοντας τη χώρα στην 4η θέση των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης