Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Trump με Putin και Salman για τη συμφωνία για το πετρέλαιο

tags :
Επικοινωνία Trump  με Putin  και Salman για τη συμφωνία για το πετρέλαιο
Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir  Putin και με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Salman είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump με κύριο αντικείμενο την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των άλλων κρατών για τη μείωση της ημερήσιας παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.
«Είχαμε μία μεγάλη κουβέντα για την παραγωγή πετρελαίου και τον ΟΠΕΚ, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει η μείωση, ώστε η βιομηχανία μας να πάει καλά και η πετρελαϊκή βιομηχανία να πάει καλύτερα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία και σε διεθνές επίπεδο.
Κατόπιν της απόφασης αυτής του ΟΠΕΚ, της Ρωσίας και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών να μειώσουν την παραγωγή τους πλέον αναμένεται η κίνηση των ΗΠΑ και άλλων παραγωγών για το εάν θα συμμορφωθούν με αυτήν την απόφαση προκειμένου  να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου.
Ωστόσο, ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε πως η τελική συμφωνία που προβλέπει τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια εκκρεμεί λόγω του Μεξικό.
Σημειώνεται πως νέες συζητήσεις ανάμεσα στους υπουργούς Ενέργειας των πετρελαιοπαραγωγών κρατών θα συνεχιστούν και σήμερα 10/4.
Πάντως, ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ δήλωσε ότι το Μεξικό καθυστερεί μία συμφωνία στον OPEK+ , ενώ η Σαουδική Αραβία εκφράζει την ελπίδα ότι το Μεξικό θα δει τα οφέλη από τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής στον ΟΠΕΚ+.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης